Kungen är död

1 september, 2016

Snart i alla fall. Mina favoritskor (ett par svarta Haglöfs Trail) sjunger på sista versen. Dom är rejält nedslitna på undersidan och har spruckit på ett par ställen. Ångrar så att jag inte köpte tio par av den modellen. Nu finns den inte att köpa längre och att hitta en lika stilren svart sko kan man ju bara glömma. 

Men. En tronarvinge är utsedd: ett par röda Reebok nånting, köpta på rea. Av alla färgsprakande modeller där ute var dom minst fula i mina ögon. Kan vara dammodell men sånt bryr jag mig inte om. Jag har dålig koll på den kvinnliga anatomin, det är jag den förste att erkänna, men inte har väl tjejer en annan sorts fötter än killar? 

Jag har tre kriterier för löparskor: Dom ska vara lätta, billiga och snygga. Att uppfylla alla tre kriterierna är näst intill omöjligt, två av tre får man vara nöjd med. Ibland en av tre. Komfort och passform är däremot inget jag bryr mig om. Det är som att byta tandborste: det känns lite ovant i början men sen vänjer man sig vid det nya. 

Frågan är vilka jag ska köra Lidingö med? Ska jag springa in dom nya eller lita på att dom gamla fortfarande kan göra jobbet? En sak är i alla fall säker: jag slänger inga skor förrän dom upplöses i molekyler. Det här snacket om att man ska byta skor efter ett visst antal mil kan skoförsäljare och lättlurade idioter hålla på med.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!