Tjejmilen 2016

4 september, 2016

Igår var det åter dags att springa Tjejmilen. Blir andra gången för mig. Sprang loppet första gången 2014.
Hade bestämt att jag skulle träna innan jag skulle med tåget till Stockholm. Vaknade dock mitt i natten med ögonmigrän. Det fladdrade och flimrade blixtrar framför ena ögat. Asjobbigt. Bara att försöka somna om. Lyckades. Vaknade sen efter några timmar och var faktiskt pigg. Bara att kliva upp och äta frukost och packa ner det sista. Stack sen till gymmet. Sprang 21km innan det började blixtra framför ögat igen. Skapligt irriterande! Klev av löpbandet och satte mig och cyklade. Ingen idé att gå hem. Cyklade 45 min innan det var dags att duscha och äta frukost nr 2. Låste in en väska i mitt skåp på gymmet och gick till tåget.
Fick sällskap av Bodil och hennes barn. Tack!! Tiden gick mycket fortare. Rusade av tåget och mot tunnelbanan och iväg mot stadion och numnerlappsutdelningen. Fan va folk!!! Fick köa för att komma in. Sen gick det bättre. Snurrade igenom mässan snabbt och begav mig sen mot gärdet.

Stannade till vid ett av omklädningsrummen. Skönt att få byta om inne i värmen och inte i ett tält eller på en bajamaja. Skulle sätta fast nummerlappen med säkerhetsnålar…vad händer 2 st är trasiga som jag fått med….suck….tur att jag har med mig extra ifall..Det var inte direkt någon trängseln i omklädningsrummet förutom till toaletterna. Käkade en banan och en powerbar medan jag fixade med alla förberedelser. Lyckades hamna i ett omklädningsrum med ett tjejgäng. Tror inte dom hade så mycket rutin…..Dom käkade så mycket så jag trodde att dom skulle springa ett marathon. Det var var sin pastasallad med bröd, powerbars, proteinbars. Dessutom hade dm köpt gel. Jag kunde då inte lägre vara tyst utan frågade dom om dom hade provat så där gel förut. Nej det hade dom inte och så klämde dom i sig var sin sån. Jag upplyste då att man kanske ska prova sånt innan man åker på tävling för att det kan hända att magen inte fixar sånt. Har ingen aning hur det gick för Dom skulle iaf starta timma efter mig. Tänkte tyst för mig själv… stackars magar…..

När jag var ombytt och klar gick jag och lämnade in väskan och värmde snabbt upp. Toabesöket fick bli bakom ett träd…hann inte stå i dessa enorma långa köer. Ställde mig sen i min startfålla. Tog i år andra sidan för att slippa springa i diket i år.
Klockan 13 gick starten och jag startade i ett högt tempo. Första km gick på under 4 min. Nr 2 och 3 på 4 el strax över. Insåg att jag måste sakta ner lite för att inte väggar. Hittade ett jämt och bra tempo. Tappade lite tid vid vätskestationerna men annars flöt det på rätt bra. Kom i mål på 43:55. Snittade 4:23min/km. Blev placering 112 av ca 10400 i mål.

Efter målgång fick jag medalj, banan, vatten. Stack direkt och hämtade ut min väska. Joggade sen mot omklädningsrummet. Hade ett helt omklädningsrum för mig själv. Dusch och rena kläder och sen mot tunnelbanan och centralen. Köpte med mig lite frukt, nötter, yoghurt och vatten. Stack sen mot tåget och åkte hem. Skönt. Försökte vila lite men det gick inte fastän jag var så mentalt trött. Gick direkt gymmet och cyklade 1h. Skönt att cykla ur benen lite.

Nästa helg är det Stockholm halvmara. Ska då vara farthållare. Spännade och lite nervöst. Måste ju se till att hålla min mål tid 1.40h. Sen har jag några tävlingar till efter det.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!