Tiden rusar!!

10 september, 2016

Nu går det fort. Det är redan den 10:e september, vi är snart i mitten av den första höstmånaden. Om en veckan står jag på startlinjen till Kretsloppet. Och jag längtar! Det är något speciellt med att springa lopp. Jag försökte förmå min frisör att ställa upp men hon tackade vänligt med bestämt nej med ursäkten att hon inte vill springa när andra ser på. Kanske kan jag övertala henne till nästa år ;)  

Kretsloppet är inte bara ett lopp här i Borås. Hela veckan före loppet går i miljöns tecken, i år med fokus på klimatfrågan. Det är föreläsningar, kretsloppis och aktiviteter i hela stan. Själva loppet på lördagen är avslutningen på veckan. Här kan ni läsa mer om veckans program, det finns något för alla. 

Förra helgen gick i rasande fart, aktiviteterna avlöste varandra. Det var träningar, kalas, kräftskiva, kompislek och trädgårdsarbete plus det vardagliga (tvätta, handla, laga mat m.m.) där emellan. Tänk vad man kan hinna med på två dagar! Förra helgens träningspass blev nästan 16 km långt och var en verklig utmaning. Mia och jag sprang en helt ny runda, spännande till att börja med men mot slutet sa vi att det var första men sista gången vi sprang den sträckan. Det var otroligt kupperat, branta stigar upp och ner som gjorde att det var svårt att springa med flyt. Därtill var stigarna steniga, rotiga och geggiga så vi fick gå mycket. Rundan tog oss nästan två timmar och benen var som gelé när vi kom hem. 

Den här veckan har jag själv hålt i ett föräldramöte på min skola samt varit på ett i min dotters klass. Därtill var jag på en föreläsning i måndags vilket gjorde att jag kom hem sent. Hur löste vi då veckans träning? Jo, Mia och jag var som planerat ute en runda i måndags. Kruxet var sedan att få till ytterligare en runda mitt i veckan men då var dotterns  föräldramöte inbokat i kalendern. Eftersom Mias son går i samma klass som min dotter gick vi till föräldramötet tillsammans, iklädda träningskläder. Haha, det såg nog roligt ut, men det var det enda sättet vi kunde komma på för att få till ett träningspass. När förändramötet var slut drog vi iväg direkt. På det sättet behövde vi inte köra hemom för att byta kläder. Snacka om att vara effektiva. Veckan har ju varit rejält varm och i onsdags var det 19 grader kl 20.00. Märkligt, men skönt, så här i september. 
Idag ska vi springa intervaller, vi springer en sträcka på 500 m och den tid det tar, den vilar vi innan vi springer samma sträcka igen. 

Uppladdningen inför Kretsloppet då? Är jag redo? JA! Vi har snittat 7-10 km/runda de sista veckorna så sträckan är inga som helst problem. Mitt eget mål, att springa under 45 minuter, det hoppas jag också nå. En annan sak som ingår i min uppladdning är att äta rätt saker. Min mage är känslig för fet mat och om jag slarvar med min kost får jag springa ut i skogen och... Inte så trevligt när det händer men väldigt dumt om det händer under ett lopp. Om en vecka vet jag om jag laddat rätt! 

Ha en trevlig helg! //Linda

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!