En summering av gårdagens Stockholm halvmara

11 september, 2016

Var till gymmet tidigt på morgonen för att hinna med ett träningspass innan jag skulle åka till Stockholm. Hann att springa en halvmara och cykla några minuter innan det var dags att duscha, packa ihop det sista och käka frukost nr 2. Tog morgontåget upp. Passade på att försöka vila lite på resan men det gick sådär. Stack till SL-servicekontroret och laddade på mitt SL-kort så det är färdigt till nästa helgs tävling. Gick sen till Kungsträdgården och hämtade ut nummerlappen och strosade runt där en stund. Gick sen runt i lite affärer innan det var dags att äta lunch.

Hann gå runt i affärer en stund till innan jag gick till centralen och låste in en väska med grejer. Promenerade sen mot Kungsträdgården igen. Bytte skor och strumpor. Eftersom jag hatar att vara sent ute så begav jag mig iväg till farthållartältet. Var först på plats. Skönt att slippa stressa. Blev mycket väl mottagen och instruerad hur, vad osv. Provade ut en farthållartröja och fixade med ryggsäcken och flaggan. Tejpade, satte fast och justerade rämmar. Fick dra åt alla remmar så mycket det bara gick. Tyvärr satt ryggsäcken ändå inte helt bra men ändå skönt att ha allt sånt fixat. Stack sen och lämnade in värdegrejer och återvände sen till tältet. Stämningen var mycket god och jag fick många bra tips och trix att tänka på som farthållare.

Var faktiskt nervös. Dels att hålla tempo, inte tappa bort dom andra farthållarna i min grupp, hålla reda på när man skulle ducka…. .Huvvaligen! Försökte dricka en del och petade i mig en saltablett. Det var varmt vilket många tyckte men för mig var det perfekt. Som farthållare slapp man stressa till starten. Behövde bara ta ballongen och ställa sig i rätt fålla ett par minuter innan. Ganska många kom fram och pratade och frågade om fart och tider m.m. Fick beröm av några grabbar för mina tatueringar.
Tyvärr dröjde starten. Vi blev sena med ca två minuter. Dom hade problem med startpistolen. Lite stressade tycker jag. När väl startskottet sköt blev dessutom fast bakom en massa löpare så jag höll på att tappa bort mina två farthållarkollegor. Kom ifatt dom efter en stund. Balkongen var lite knivig att hålla reda på samt det kilometer långa snöret till. Hade jag haft två ballonger hade jag nog svävat iväg…fniss….Innan tunneln lämnades ballongen över till en strålande överlycklig liten kille. Hörde bakom mig. Titta vad jag fick av tjejen!! Kul att så lite kan glädja någon så mycket!

Fick tipset att lämna ballongen innan tunneln. Smart drag eftersom den var jobbig att springa och hålla i. Men shit bagare vad varmt det var i tunneln!!! Som att springa i en bastu. Så jäkla skönt att komma ut ur denna bastu! Vi första vätskestationen tog jag en mugg med vatten. Tappade några meter på mina farthållarkollegor men hade koll på dom. Märkte att många sprang oerhört nära en. Var nära flera gånger att få skona avsprungna. Efter ett par kilometer i en nedförsbacke var så första olyckan framme. En person klev in framför mig och jag hade inte en chans att flytta på mig. Stöp i asfalten och slog i höft, knäna och armbågen. Kom oerhört snabbt på fötter igen. Gjorde nästan en sån där dykning som volleybollspelarna gör. Hörde någon ropa: Förlåt, såg inte dig! Va?? Är jag så jävla liten, dessutom har jag en stor flaggjävel med mig som är ca 1,5-2m hög. Hur fan kan man missa det??! Tappade en massa tempo, tid och lite motivation. Höll på att säga en massa dumt men fick bara ur mig faaaan, jävla skit…. Lyckades tillslut komma ifatt dom andra fart som frågade vad som hände. Då kände jag en ömmande smärt i armbågen och knäna ömmade för varje steg jag tog. Tanken på att bryta fanns aldrig! Jag skulle slutföra mitt uppdrag. Tappade någon meter på farthållarkollegorna Micke och Jonas, i och med en vätskestation. Var påväg ifatt när nästa olycka inträffade. Denna gång sluttade det lite uppåt. Någon klev in framför och det fanns ingen plats att kliva åt sidan eller så. Kommer inte ihåg mera förrän jag var nere på asfalten igen. Snabbt upp på fötter och iväg. Tänkte va fan är detta! Fick ur mig några svordomar….fan, satan….jävla skit……höll på att vräka ur mig en massa annat också men lyckades lugna ner mig lite genom att tänka att det inte är värt att svära, räknade baklänges för att lugna ner mig mera….var skapligt irriterad. Fick åter igen slita som fan för att försöka komma in i både tempo och ifatt dom andra farthållarna. Verkligen inte min dag! Inte nog med vurporna så skulle jag komma ihåg att hålla ner flaggan på två ställen. Valde att ta av ryggsäcken och hålla flaggan åt sidan. Rätt skönt att slippa tänka på detta hela loppet.

När det återstod ca 3km var jag inte långt ifrån och jag tog sakta men säkert meter för meter. När jag hade ca 1km kvar hörde jag någon som tjoade. Det var Therese Y från Vingåker som var påväg bortåt. I mål var jag inte många meter efter mina kollegor. Tror jag missade tiden med 16 sekunder. Så skönt att vara i mål!! Tackade farthållarkollegorna för bra jobb! Skyndade till farthållartältet och lämnade tröja och väska med flagga. Bytte snabbt linne och skyndade sen att hämta ut mina värdesaker. Med snabba steg bar det av mot centralen. Stack snabbt och bytte kläder och hämtade ut min inlåsta väska samt köpte frukt, vatten och en yoggi att äta på tåget. Gick sen till mitt tåg. Några nära och kära stod där och väntade. Hann snacka lite med dom innan som stack och käkade. Skönt att kunna hoppa på tåget och åka hem. Skönt att få ta en dusch. Var hemma ca 20. En skön dusch och rena kläder.

Stort tack till alla farthållare!! Ni gör ett fantastiskt jobb! Tack för alla goda råd och tips inför uppdraget. Speciellt tack till Jonas D och som också sprang med 1:40 flagga. Skulle vara kul att få vara farthållare igen, då kanske på maran…. Hoppas på att få förnyat förtroende!

Har idag sprungit 16 sega kilometrar. Ömma knän, öm höft och lite skallebank gjorde att det fick bli mera cykling istället. Kör nog cykling på eftermiddagen också. På onsdag har skolan där jag jobbar på Skoljoggen. Det kommer nog bli en lättare joggingtur då. Måste spara lite ben och annat till lördag. Då är det Kistaloppet i Stockholm.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!