Vad är det med vädret?!?

13 september, 2016

Igår, 12 september. 21 grader klockan 19.30. Det är ju... galet. Shorts och linne den 12 september. Underbart, men också lite läskigt. Är det nu klimatförändringarna har löpt amok? Hoppas inte det. Det enda som igår påminde om att det verkligen var den 12 september var att mörkret sänkte sig samtidigt som vi sprang milen. Känslan igår var som om det var mitt i sommaren men hade det varit i juli hade det antingen varit ljust klockan 19.30 eller så hade klockan varit 22.30. Det är en lurig tid nu för oftast är det ljust när man springer hemifrån men när man kommer tilllbaka hem är det mörkt och man kommer på att det vore bra att ha på sig reflexer. Sista stunden inser man att man springer utan att synas bra. Så nu, mina damer och herrar, tar vi på oss reflexerna.
REFLEXER! Det finns en massa varianter av reflexer och vi vet alla syftet med dem: att synas. Vilken reflex är optimal då? Jag är inget stort fan av västar. Tycker att de fladdrar, isolerar värme och är otympliga på alla vis. Det enda positiva är att man syns väldigt bra. Snäppreflexer som man sätter på handleder och runt vrister brukar inte bli långlivade. De är dyra och ramlar av. Reflexer med kardborreband fungerar lika dåligt. Hårda reflexer i form av spöken/stjärnor/hjärtan som  hänger i ett snöre är inte heller trevliga när man springer. De svänger hej vilt och stör. Förra året köpte jag och Mia varsitt IQ-reflexbälte, ett smidigt bälte med plats för mobil, nycklar och snorpapper. Över axeln har man ett reflexband, hela kitet påminner om ett gammaldags poliskoppel. Jag är jättenöjd. Bältet sitter skönt, bandet över axeln är avtagbart så man kan använda det som enbart midjeväska. Reflexbandet är ställbart och en finfin finess är att man kan trä in sin sladd till hörlurarna i bandet så att sladden inte hänger lös. Så här ser det ut.

Här finns det att köpa.Jag ser att det är lite bättre pris i år, jag tror jag betalade 449 kr förra året. Tummis nu på att reflexerna börjar användas. En livförsäkring för typ 49 kr och uppåt beroende vilken sort man väljer. Det är billigt!

//Linda

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!