Racerapport Lidingö loppet 30km

25 september, 2016

Uppladdningen kunde ha varit bättre. Redan i torsdags kände jag mig snorig och hade ont i halsen. Dessutom stukade jag lillfingret då jag tjongade in fingret i en stol på skolan. Förbannat onödigt och det gjorde skit ont. Fingret svullnade direkt upp och blev lila/blått. Blev inte bättre i fredags då jag ställde upp och spelade fotboll med kidsen i skolan. Ställde mig i mål….ja…hur tänkte jag…. Inte alls. Fingret svullnade givetvis mera. Tur att jag springer med benen.


Stack till Stockholm med tåget direkt efter jobbet i fredags. Letade upp mitt boende och stack sen ut på stan. Hade lite ärenden att uträtta. Gick sen och åt middag. Återvände till hotellet och förberedde mig inför tävlingen. Packade ihop allt som skulle med till tävlingen. Låg och slöglodde på tv. Försökte vila och ladda mentalt.

Sov jättedåligt på natten och vaknade stupikvarten. Asirriterande! Klockan ringde ganska tidigt. Bara att kliva upp och käka frukost. Checkade ut och gick till centralen och låste in en väska med grejer som jag inte behövde ta med mig till tävlingen. Åkte sen till Ropsten och därefter gratisbussen till Lidingövallen. Åkte i mycket god tid eftersom jag visste att det skulle vara jättemycket folk. Hämtade ut nummerlappen och strosade sen runt på mässan en stund. Letade upp ett omklädningsrum. Trott eller ej men jag hade ett eget för mig själv hela tiden. Fixade nummerlappen, chipet och allt annat. Käkade det sista och preparerade mig med spray, nässpray och halstabletter innan jag lämnade in väskan. Gick sakta iväg mot starten. Ville inte stressa iväg. Tycker att det gick smidigt att lämna väskan och sen var det tydligt uppmärkt påväg till starten. Satte mig och chillade vid starten. Valde att inte värma upp utan jag insåg att dom första km skulle bli som uppvärmning. Ställde mig i min startfålla ca 10 min innan start. När jag stod där så insåg jag att det hår kommer bli trångt…

När klockan var 12:40 släpptes vi iväg. Shit va hysteriskt det var. Folk rusade, trängdes, knuffades och stressade som satan. Försökte hålla mig åt ena kanten. Hopplöst att försöka hitta sitt egna tempo. Efter ett par kilometer knuffades jag. Hade ingenstans att ta vägen. For rakt ut i blåbärsriset. Landade oturligt på min hand med dom ömma fingrarna. Aj som fan!! Kom på fötter fort och kom iväg direkt. Pissigt förbannad och en aning stressad. Sprang om folk i stort sett hela tiden. Helt galet med folk! Tycker att jag kunde komma in i ett bra tempo efter ca 20km. Först då blev det lite luckor i ledet. Annars sprang man två och två eller tre i bredd hela tiden. Att kolla runt på utsikten eller på annat var inte ens att tänka på. Fullt fokus på stigen och var man satte fötterna. Hade en svacka mentalt och fysiskt vid 18km men gnuggade på ändå. Gick uppför två backar, abborrbacken och Karinsbacke. Annars så joggade jag på uppför dom. Tog många i abborrbacken genom att gå snabbt uppför. Bra plan! Tycker jag hade bra ork kvar efter Karinsbacke som kommer när det återstår 2km. Kom liksom in i andra andningen. När det återstod 1km kunde jag öka farten och sen in mot mål kunde jag spurta.

Efter målgång fick man sin medalj. Jag tog emot den och joggade iväg mot ett tält där man kunde kontrollera sin slut tid. Sprang man som tjej under tiden 2.38h fick man byta ut bronsmedaljen mot en silvermedalj. Jag sprang på tiden 2.33h. Alltså fick jag en silvermedalj!! Ok insats!

Snittfarten blev 5:04min/km. Placeringsmässigt kom jag på 188 plats av 4255 damer i mål. När jag hade bytt ut medaljen försökte jag jogga därifrån tillbaka mot Lidingövallen men det var helt galet med folk som skulle därifrån. Lyckades komma förbi folk genom att jogga genom ett dike och ett litet skogsområde. Joggade sen hela vägen mot Lidingövallen. Hämtade snabbt ut väskan och skyndade in i duschen. Shit va dammig jag var! Skona mer helt täckta av damm och grus. En snabb dusch och på med rena torra kläder och sen iväg till gratisbussen till Ropsten. Kom tidigt till centralen och köpte tågbiljett hem och handlade lite att äta. Var inte speciellt hungrig eller törstig. Tvingade i mig lite yoggi och en frukt.

Var hemma strax innan 20. Skönt. Petade i mig lite mera att äta och packade sen upp allt. La mig sen i sängen och slöglodde på tv. Försökte sova men det gick sådär. Vilade iaf kroppen.

Det här var första gången jag sprang Lidingö 30km. Har tidigare sprungit Lidingö ultra 50km och tycker att det är ett bra lopp. Inte alls såhär hysteriskt stressigt, stökigt och trångt. Vet att jag kommer springa ultraloppet flera gånger men det här,…..hmm……vet inte just nu….Men troligtvis inte. Ändå bra organiserat. Nu blir det att ladda om inför Oxelösund 6h den 15/10.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!