Inte min dag, men!

25 september, 2016

Gårdagen var inte min bästa dag i min löparkarriär. Vädret var perfekt att springa i även om solen kom fram. Det blir aldrig lika varmt en solig dag i slutet på september som det kan bli en solig dag i juli. Jag genomförde Lidingöloppet men det var "skitjobbigt".

När det är många startande blir det lite trångt i början och det är helt ok för det tillhör tjusningen till viss del och så var det även igår. Problemet blir när det lättar och du, jag i det här fallet, ska försöka ta igen det jag tycker mig ha missat. Om tempot blir för långsamt i början och jag har bestämt ett visst tempo per kilometer är det lätt att förivra sig. Efter 5 kilometer var jag helt slut.

Kilometer 6 - 8 är alltid mina bästa och jag hade hoppats på det igår också men de blev de värsta. Jag var slut efter de 5 första och hade bestämt att jag skulle gå uppför om jag blev allt för trött. Nu var jag väldigt generös i min bedömning om vad som kunde räknas till backar! Men i mål kom jag och de två sista kilometrarna var de lättaste.

Nu kräver både kropp och knopp lite belöning. Ett förslag jag fick idag var ett badkar och en chokladbiskvi. Problemet för mig är att jag inte har ett badkar. Får våldgästa någon som har det i så fall. (Nu fick jag bada innan loppet för jag hade badkar på hotellrummet) Chokladbiskvier äter jag enbart om de är bakade på Ekebygymnasiet i Uppsala. För den som läser detta och har vägarna förbi kan jag starkt rekommendera ett besök i butiken på Ekebygymnasiet.  Ett bra förslag men jag tänker mig någon annat:)

När jag står på startlinjen till ett lopp funderar jag alltid över varför jag har anmält mig. Varför kan jag inte bara träna för att det är roligt? Varför måste jag ha ett lopp att se fram emot. Aldrig mer, aldrig mer brukar jag tänka. Sen går det över lika fort igen och så även nu. På bussen till Lidingöloppet gjorde de reklam för Stockholm tunnel race 25/3 -17. Ett lopp som kommer att gå enbart den dagen och inte något annat år. Jag som föredrar milen och som är en åretruntlöpare tycker att det känns bra att ha ett lopp i mars att se fram emot. Vintern blir lång annars och det är lätt att hoppa över ett pass om orken inte riktigt finns. Lätt att låta arbete eller annat ta över.  Sagt och gjort. Ibland finns det ingen anledning att tveka så jag har redan anmält mig.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!