Saknad

4 oktober, 2016

Den senaste tiden har det blivit mer styrketräning än löpning. Tänker att det kan passa bra med tanke på hälen. Och även motivationen. Har ju trots allt sprungit regelbundet i sex år så en period med lite mindre är nog inte fel. Det är ena sanningen, den andra är att nu är det så många pass styrka jag ska köra i veckan och när dessutom livet kommer emellan hinns inte allt med och då får löpningen stryka på foten.

I början kändes det rätt skönt för jag var trött på att alltid springa på samma ställen. Visst, det går ju att göra något åt, när man väl insett att det är där skon klämmer. Men det var skönt att vara ifrån lite.

Efter ett tag kände jag att jag började sakna det och i perioder med mycket att göra fick jag feeling varenda kväll. Funderade på om jag kunde strunta i kvällens plan bara för att snöra på sig dojjorna och ge mig ut. Resten fick sköta sig själv liksom, huvudsaken var att jag fick komma ut och känna friheten i att susa fram ute i naturen. Nu har jag inte slutat helt utan gör det inte lika ofta, även om det är regelbundet i sin litenhet.

Efterhand märkte jag också att jag saknade tiden när man bara har sig själv och sina egna tankar. Har inte märkt av det så mycket innan eftersom jag sprang ett par gånger i veckan alla veckor. Men nu när det går längre mellan tillfällena blev det tydligt. Tiden att tänka, lösa problem och ibland läka saknades plötsligt.

Eftersom man inte är värre än att man kan ta tag i saker och förändra struntade jag i styrkan i söndags till förmån för att komma ut och springa. Tanken var att göra båda men orken fanns inte. Då fick det bli löpning för det behövde jag.

Oj, vad det kändes bra! Som att vara hemma på något sätt. Att det var en strålande höstdag gjorde bara njutningen större.

Nackdelen med att köra lite mindre en period är ju att man tappar mycket och det snabbt. Vad jag kunde konstatera i backarna var dock att styrketräningen har gett resultat, benen tog mig uppför utan problem. Vad gäller konditionen finns det stor förbättringspotential och det är ju bara att ta tag i, om man vill.

Nu har jag bestämt att jag ska ut och springa imorgon. Inte för att jag måste förbättra konditionen eller köra fartintervaller för att jobba på snabbheten. Utan för att jag har lovat min själ.

Taggar

löpningsjälStyrka

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!