Trappor

19 oktober, 2016

Igår när jag var inne hos Anna och läste fastnade jag i ett inlägg om trappträning och blev genast sugen på det själv. Här ute på landet dräller det inte av trappor så trappträning är inget jag har till vardags. Kom då att tänka på hållkäftentrappan inne i Kungsbacka som jag testade i somras. I somras alltså, det var en stund sedan med andra ord.

Packade träningskläder, bytte om efter jobbet och drog dit direkt idag. Som ni vet har jag inte tränat löpning lika mycket som jag brukar de senaste månaderna och då blir ju konditionen lidande. Det kändes. Lika tydligt som en käftsmäll. Finns gott om utrymme för förbättingar med andra ord och det är ju trevligt.

Nu är det lite svårt att se hur lång den där trappan är på bilden. Därför räknade jag trappstegen så ni ska få en hint om hur lång den är.

185 trappsteg. 185 branta, ojämna små trappsteg där det gäller att ha fullt fokus på var man sätter fötterna. De trappstegen är från 1800-talet någonstans och det finns knappt ett enda rakt och plant steg. Inte många där man får plats med hela foten heller.

Första 70-80 stegen var jag rätt tuff och studsade upp för stegen. Någonstans där sätter mjölksyran in och det blev snudd på omöjligt att ta sig vidare, i mitt bedrövliga tillstånd just nu då. Jag kan vara rätt enivs när jag sätter den sidan till men att ta sig hela vägen upp i ett springtempo var stört omöjligt idag. Jag segare mig upp, försökte få ner lungorna innanför jackan igen för att sedan ta mig ner på darriga ben. Och så upp en gång till.

Tre gånger blev det och det inte i ett tempo som jag kan skryta med. Men jag gjorde det och det var vad som räknades idag. Att ta sig till bilen efteråt var ett smärre projekt. Att sitta och hålla in kopplingen var ännu svårare. Att stå upp på benen har räckt som utmaning resten av kvällen. Träningsvärken som lär komma efter detta är nog inte att leka med.

Taggar

löpningmjölksyratrappor

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!