The one to blame

4 november, 2016

Jag tänkte gnälla lite. Det kommer inte att se snyggt ut men det får jag ta. Jag kom att tänka på det när jag skrev två saker i mitt förra inlägg: att jag aldrig har fått en pokal förut (segern i Haninge Trail var i motionsklass utan pris (tror jag, jag var inte kvar efteråt) och på Studentruset i Kalmar vann jag en matkasse) och att det väl inte är någon som öppnar lugnt och sen ökar farten helt plötsligt. 

Under ett aquathlon i somras sprang jag en halvmara som bestod av tre 7-kilometersvarv längs Djurgårdskanalen. Jag kom fyra men anser att jag blev bestulen på tredjeplatsen. Killen som kom trea  sprang jag förbi under första varvet. Sen blev jag aldrig omsprungen men slutade ändå fyra. Trean sprang första varvet på 28 min (4 min/km) och dom två sista varven på under 21 minuter vardera (3min/km resp 2.55min/km). Han gjorde alltså halvmaran på 1.09. Det är snabbt. Nu säger jag inte att han genade över Djurgårdsbrunnsbron istället för att springa hela vägen ut till Lilla Sjötullen. Dom två kilometer per varv han skulle ha sparat på det hade ju annars förklarat dom snabbare tiderna på varv två och tre på ett smidigt sätt, men så gör man ju bara inte. Vem fuskar medvetet på ett motionslopp liksom? Nej, jag skyller nog snarare på arrangörerna, att det har skett något skumt med tidtagningen. Chip och datorer och mojänger som har en dålig dag, sånt måste väl förekomma? När jag tog upp saken efteråt möttes jag av tystnad och locket på. Det är ju annars lite den typen av uppstyrdhet som man betalar för när man hostar upp tusen spänn för en startplats, annars kan man ju lika gärna bara springa på egen hand. 

Kan det finnas någon naturlig förklaring här som jag har missat? Låter jag bara som en dålig förlorare? Jag hör hur jag låter. Men ja ä int bitter, jag känner bara att söndagens pokal inte borde ha varit min första om man säger så.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!