Vinterlöpning

7 november, 2016

Efter en underbara höst med sol och värme kom då så vintern snabbt och obarmhärtigt. Jag är verkligen inte förtjust i vintern och kylan utan jag är fullt ut en vår och sommarmänniska utom i ett fall, och det är när det kommer till löpningen. Det är en pina att löpträna under de varma sommarmånaderna. Regnar det kan det gå bra men inte sol och värme. Jag blir helt utpumpad.

Under vintern däremot spelar vädret och underlaget inte någon som helst roll. Det är givetvis en viss tjusning att springa i - 5 och sol men snöfall och ingen sikt spelar ingen som helst roll. Det enda som jag inte är förtjust i, och det är samma sak hela året, är vinden. Oavsett håll har du ju alltid motvind (!)

Jag har löptränat med Tila (Doberman)som draghjälp i många år och det var fascinerande hur svårt det kunde vara att gå och hämta henne men när vi väl kom ut på vår löprunda så gick det hur lätt som helst att springa oavsett hur halt det var.

Den här veckan blev det "vinterlöpning" ute på lördag och söndag. Lördagen var ett kort pass på morgonen men söndagen blev det lite längre även om det inte blev två timmar som det blev inför Lidingöloppet. Det var som sagt var motvind hela tiden. Underlaget var inte plogat så jag sprang i några centimeter snö och hade inte en aning om hur halt det var under och det var kanske lika bra det. Är ju fostrad att höja blicken och titta framåt men på söndagen var det helt omöjligt eftersom snön yrde rakt in i ögonen. Även fast det var minusgrader, motvind och kraftigt snöfall var det helt underbart att komma ut på en runda. Ibland löser jag problem under rundorna men ibland kan jag använda dem till att glömma allt annat och alla eventuella problem och en sådan runda blev det under söndagen.

Veckans fundering: Springa varje dag eller inte!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!