Tricket är att hålla hög fart

18 november, 2016

Egentiigen förstår jag inte det inre knorret innan jag är ombytt och klar för mina kvällspass ute. Det spelar ingen roll att det är minusgrader, blåsigt, snöigt och halt. Det är ju bara så himla skönt! Så snart jag fått igång kroppen och blivit varm så flyter det på superfint. Det är bara de första 1-2 km som är kalla och lite tyngre. 


Nu har vi ju fått lite snö här i Stockholmstrakten och här där jag bor är inte plogbilarna jätteaktiva så löpningen bjuder på ömsom lössnö, ömsom is och halka. Då får man jobba kreativt med sin inställning kan jag lova.


Tänkte innan jag stack ut ikväll att jag kanske borde byta till mina icebugs men jag gillar inte att springa i dom så jag struntade i det och körde med mina klassiska och älskade Asics GT2000. Hörde förresten att de görs i en vintervariant. Måste jag titta närmare på. 


I alla fall, ikväll kom jag på tricket med att inte bryta lårbenshalsen på isiga parkvägar. Så länge man håller hög fart är det inga som helst problem eftersom det är så kort stund man nuddar mark ändå. Det jobbiga blir så fort man måste sänka tempot eller svänga, men så länge man har barnasinnet kvar så kan även det bli en riktigt adrenalinfylld upplevelse med glädjetjut som slutar i en mjuk snödriva. Hepp! Happy Friday!


Nu blir det mat och vin.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!