Falska profeter

15 november, 2016

Det är ju populärt att springa och många som håller på är köpstarka. Därför har det skapas en marknad där självutnämnda experter med lite entreprenörsanda kan leva gott på att coacha, inspirera och sprida löpningens gospel i största allmänhet. Många verkar mycket hellre betala 800 kronor för en peppande föreläsning med Jonas Colting än att faktiskt ge sig ut i spåret och springa. 

Ibland funderar jag över vad jag skulle säga om jag var en sån person. Om jag stod på en scen, pratade i en pod eller hade ett instagramkonto med tusentals följare, hur skulle då mitt budskap se ut? Jag kommer bara på tre saker spontant:

1. Spring inte långsamt på långpassen bara för att du har hört att Kenyanerna gör det. Dra på så mycket och så långt du orkar om du är motionär och vill förbättra dig. 

2. Skit i löpskolning. Samma sak där: springer du ett par gånger i veckan så spring bara, teknikövningar kan proffsen göra mellan sina hårda pass när dom är på träningsläger i Sydafrika. 

3. Gör för guds skull inte tåhävningar i tid och otid, det är ingen mirakelkur mot alla löprelaterade skador utan kan snarare göra saken värre.

Där har ni början på mitt framtida manifest som falsk profet. Vad tror ni om det? Och så en tisha, en goodiebag och nån klatschig slogan på det. Synd att ”Det är bara att springa” redan är upptagen.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!