Dagsljus

29 november, 2016

Läste någonstans att i mitten av november hade vi bara uppnått 2 soltimmar i Stockholm och jag tänker att det nog inte har blivit så väldigt många fler sedan dess även om jag vill minnas att vi hade sol några timmar i lördags.

Tänker på de som drabbas av årstidsbunden depression och hur lyckligt lottad jag är som slipper det. Kanske är det min träning som håller mig "hög" på endoforiner som är tricket? Jag har tyckt det varit motigt senaste tiden. Jag längtar efter ljus. Förra veckan kom jag inte ut på ett enda av mina planerade löppass. Kompenserade det med två styrkepass men vill man bli bra på löpning räcker det inte att tänka på det när man utför styrketräning. Man måste ut och springa.

Idag jobbar jag hemma och jag tvingade ut mig själv på lunchen. Dagsljus kombinerat med löpning. 5 km lätt och behaglig löpning stod det på schemat. Det var inget lätt och behagligt med det passet kan jag lova! Men oj vad skönt efteråt!! 

Kroppen svarade bra trots ansträngningen (och alla hjärnspöken), jag höll en bra naturlig tid utan att fundera så mycket på klockan och jag hade behaglig musik i öronen. Och vet ni, för en liten kort sekund så tyckte jag mig ana en liten ljusglimt där bortom det grå molntäcket. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!