När stressen knackar på - prioritera träning!

3 december, 2016

Just nu gillar jag inte hur det tuffar på. Det går, enligt mig, i alldeles för hög fart. Det rusar. November avslutades så kvick att jag inte hann fixa ljus till adventsljusstaken. December kom så snabbt att vi glömde köpa julkalender. Jul om tre veckor?!? Julklappar?? Hej och tack intenet och för att man en söndagkväll kan klicka hem allt man vill ge bort. Stressen på jobbet har varit påtaglig den sista tiden och när kroppen säger ifrån genom att placera ett välinriktat munsår mitt på överläppen, ja, då vet man att det är dags att coola ner. 

Mitt i all denna stress har jag ändå lyckats tränat tre kvällar i veckan och det är det som får mig att överleva. Träning har ju som bekant en stressreducerande effekt och jag är så glad över mina vanor och rutiner när det gäller träning. Tisdagar och torsdagar är heliga. Veckopassen plus ett längre pass på helgen och så är dosen komplett. Och så tuffar rutinerna på, tisdag, torsdag + helgen i ett jämt flöde. Och varje gång har jag min kompis Mia med mig, det kan inte bli bättre. Här ett boktips om hur träning kan minska stressrelaterad ohälsa. Ett litet julklappstips :)

Så här års är det klokt att inte jaga tider och förbättringar. Tidsmässigt ligger vi nu i snitt en minut lägre per kilometer och snittdistansen är 5-7 km kortare per vecka än under vår/sommar/höst. Vi satsar på kontinuitet och på att passen blir av. Just nu gör det inget om det tar över 30 minuter att springa 5 km, bara vi kommer hem utan att ha ramlat på någon isfläck. Mia och jag patade idag om vilken tur vi har haft med vädret den här hösten. Inte en enda gång har vi överraskats av iskallt regn utan lyckats pricka in luckor mellan molnen, det har inte varit speciellt blåsigt och inte heller så halt. Idag var det -5 grader och klarblå himmel när vi stack iväg på en runda som blev 14 km lång. Luften var hög och frisk och det var så vackert i skogen. Det var gnistrande frostnupna fröställningar längs vägkanten och på tjärnet var det ett tunnt istäcke. Helt underbart! Man kan nästan bli hög på sådana upplevelser! Bilden har jag lånat från Mias instaflöde :)

Ikväll kokar vi den första omgången knäck, mums! 
Happy Saturday och keep running!
//Linda

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!