Lat smarthet

7 december, 2016

Många brottas med att få ihop livspusslet. Det är ungar som ska hämtas och lämnas, det ska städas, tvättas, lagas mat och handlas. Lägg därtill strykning, tvätt, jobb, hundar som ska rastas, div träningar och kvartssamtal för ev barn. Klart det är svårt att prioritera sig själv och sin egen träning mitt bland alla måsten och borden.

Jag är en stark förespråkare av att ta hjälp när man behöver. ibland måste man få köpa sig fri. Allt fikabröd till födelsedagar, skolevents och matsäckar till skolutflykter måste inte vara hemgjort. Det finns både billiga och bra alternativ. Ibland kanske man även borde plocka bort alla måsten och sänka kraven på sig själv. Good enough är faktiskt rätt underskattat.

Är man heltidsarbetande kan man även vara hjälpt av hundrastare/hunddagis, barnflicka/pojke, beställa sin mat på nätet eller köpa färdiga matkassar för hemleverans och städhjälp för att få livspusslet att gå ihop och frigöra lite egentid för träning och/eller meditation.

Istället för att stressa ihjäl sig för att räcka till och hantera alla skolutflykter, träningar och jobb så är det kanske bättre att ibland få köpa sig fri och istället ha tid och kraft över att utnyttja pauserna till att kunna fokusera på sig själv. Att kunna få ta ett bad, lägga en ansiktsmask, läsa några sidor i en bok, träna eller lära sig något nytt.

Det finns de som fortfarande hävdar att man är lat om man inte sköter allt själv. 

Är det inte rätt för dig? Helt ok, men döm aldrig en medmänniska som ber om hjälp. Ibland är det som anses som lathet inget annat än smarthet.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!