Svarta linjer

9 december, 2016

Idag är det flashback-friday. Här är två bilder från sensommaren 2014 när jag var med i Kiruna Extreme. Det är en tvådagars fjällorientering där man springer i lag om två med all packning man behöver (mat, tält, sovsäck mm). 

 

Jag minns det som extremt jobbigt. Kanske för att jag hade kört Ironman i Kalmar helgen innan, eller så är jag bara inte är skapt för den där terrängen. Upp och ner för höga berg och djupa dalar. Svarta backar. Tio timmars slit, två dagar i rad. En kontroll satt nästan helt uppe på Kebnekaises sydtopp. Det innebär ju att det mer blir gång och krångling än ren löpning. Det är bara nätt och jämnt att inlägget ens hamnar på den här bloggen och inte på alltombergsklättring.se.

Jag hade störst problem nedför och framsidorna på låren protesterade högljutt; dom skrek som bromsarna på en gammal lastbil på väg nerför en alpväg. Då sinkade jag min partner lite, men uppför var det tvärtom, där hittade jag en fin teknik där jag tog min fram på alla fyra som en apa. Det såg nog inte klokt ut. 

Vacker miljö där uppe så klart, men det var nog bland det jobbigaste jag har gjort och jag har inga som helst planer på att göra om det igen.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!