Racerapport Växjö 6h

20 december, 2016

Ska försöka göra en sammanfattning om tävlingen i Växjö nu i helgen. Hade inte direkt den bästa uppladdning med en lång och intensiv arbetsvecka. Lyckades få ut en 30 min rast på hela veckan. Inte det bästa för min adhdhjärna som behöver avbrott och stunder med lugn och ro för att kunna återhämta mig lite. Fredagen gick typ i 200 men hade som tur var bra lektioner. Slängde ihop grejerna kl 13 och skyndade till tåget. Tågresan flöt på bra. Fick också höra hur det låter när ett x2000 kör på en älg i fullfart. Typ som en stor hagelskur. Tur att det var mörkt ute så man inte såg. Men det luktade inte så gott om tåget när vi stannade…..urk….

Gick direkt till hotellet och checkade in. Stack sen ut och käkade middag samt kollade runt i lite affärer. Återvände till hotellet och förberedde mig inför tävlingen. Försökte vila så mycket som möjligt. Inte helt enkelt när man har en turbohjärna som snurrar i typ 200. Har inte lyckats hitta offknappen…. Lyckades iaf sova kortare stunder. Har svårt att sova borta med nya ljud. Testat med öronproppar men det är bara obehagligt. Gick upp skapligt för att käka frukost. Stötte på Reima och Jessica. Lyckades efter lite möda få i mig lite frukost. Tog lite tid bara. Inte ett dugg hungrig men satsade på grejer som jag brukar äta. Återvände till rummet och vilade lite eller försökte vila lite. Stack iväg till arenan i mycket god tid. Ville slippa stressa. Kom till arenan och hämtade ut nummerlappen och förberedde mig. Snackade med lite folk och försökte insupa lite motivation och positivitet. Hade egentligen ingen ork, mental el fysisk, att springa. Den sista tidens arbete har verkligen sugit energin ur mig. Svårt att bara ladda om. Men nu var jag där och då får jag väl göra det bästa.

Klockan 12 gick starten. Tycker det gick hyfsat bra. Kom in i ett bra tempo. Fick i mig vatten och sportdryck men efter lite mera än 1 h började det göra asont i magen. Där började problemen. Fick springa på toa ett antal gånger samt blödde näsblod i två omgångar. Försökte peta i mig resorb, vatten, men ingenting hjälpte speciellt mycket. Försökte med lite cola emellanåt. Efter 3h var jag rätt mör i kropp och själ. Funderade ett tag på att kliva av i förtid men bestämde mig för att slutföra tävling. Jag har inte åkt till Växjö för att kliva av i förtid. Bara att bita ihop och mosa på. Delade upp tiden som var kvar i små delar, låt för låt, bestämde mig för att springa om ett antal personer. Hittade på alla möjliga delmål allt för att få hjärnan att fundera på annat. När det återstod 1h så insåg jag att jag skulle ro denna tävling i hamn. Bara att slutföra den på ett hyfsat sätt.

När målskottet sköts la jag mig ner och bara pustade ut. Sjukt besviken, irriterad på mig själv. Helst av allt hade jag velat haft en boxsäck och bara mosa en slagserie på. Så jävla usel insats!! Plockade ihop mina saker och gick och bytte om. Hejade på några som sprang, hämtade ut min medalj och gick sen till hotellet. En välbehövlig dusch på hotellet och lite yoggi, frukt, nötter i magen. Låg sen och slöglodde på tv. Gick ut en sväng vid 22tiden. Rastlös och galet besviken! Vill så gärna lyckas. Hela detta året har gått helt åt helvetet tävlingsmässigt. Måste gå tillbaka i träningsdagbok och titta tillbaka på hur jag tränade året innan då det gick mycket bättre. Måste hitta tillbaka. Har så mycket mera att ge och visa!! Nästa år kan allt bara gå mycket bättre!!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!