Ett god jul och ett gott nytt år till er alla! Ännu ett år har passerat förbi, och de har gått otroligt fort! En resumé av mitt träningsår, nånstans i våras släppte tillslut de onda i min fot. Efter att ha haft hälsporre i vänster foten i evigheters evighet fick jag tillslut inlägg och gel. När jag träffade läkaren sa hon att de då onda som var kvar var snedbelastning p g a hälsporren. När allt de onda äntligen släppte kunde jag tillslut börja springa igen och de blev 5 lopp under våren/sommaren.
Startade med Göteborgsvarvet, därefter blev de ett traillopp i stan, Trollhättan city trail, varpå de blev ytterligare två vändor till Göteborg, Blodomloppet och Midnattsloppet. The grande finale blev mitt livs första och sista(!) maratonlopp, Skräcklanmaran i Vänersborg. Efter de loppet fick jag ont i höger foten, tänkte först att de var överbelastning, men den släppte inte och jag började misstänka att jag fått ytterligare en hälsporre.. Det känns riktigt jäkla skit att efter nästan 3 år med ont i vänster fot åker på en ny skada, fast på höger foten. Nästa vecka ska jag till vårdcentralen och träffa en läkare. Hoppas på att få nya inlägg och att de onda ska försvinna. Jag hatar verkligen att inte kunna komma ut och springa när jag vill och nu är de ”bara” 5 månader kvar till Göteborgsvarvet och jag är ju anmäld!! Håll tummar och tår för att den onda foten slutar vara ond innan dess!
Få stenkoll på din egen träning och utveckling genom att använda dig av peppande löparappar. Allt om Löpnings Karin Olofsson har testar fem gratisappar som maxar din löparglädje.
Efter många år med bara sporadisk träning blev Lotta Linderson, 44, en flitig motionslöpare förra året. På bara några månader gick hon från att småjogga tre kilometer till att springa Tjejmilen...
Jag går sista året på gymnasiet och håller på med mitt projektarbete som handlar om att jag som aldrig sprungit en mil förut ska under några veckor träna för att klara av att springa en mil under 45 minuter. Tränar dock fotboll på hög nivå så konditionen finns men jag undrar hur bör jag träna? vad ska jag träna för muskler? hur bör ett träningspass se ut?
Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller.
Ett bra tips är att värma upp och stretcha ut bröstrygg och stela muskler innan man ger sig ut i löpspåret. Här kommer flera tips på hur du ska göra för att andas bättre när du löper.
Ribban är ganska högt satt men om du tror på dig själv kommer du efter Allt om Löpnings program att klara målet galant. Du bör helst ha en viss vana av att löpa här men riktar sig även till dig som är relativt ny och sprungit lite. …