Fokusbyte

24 december, 2016

Idag, på självaste julafton, har jag sprungit 50 dagar av 100. 50 dagar på raken. Det har gått över förväntan när det gäller att komma ut. Däremot har passen blivit kortare än vad jag är van vid. Det har blivit "vilopass" nästan alla gånger d v s under 3 km, i alla fall 4 gånger av 5.

Jag fördrar positiv feedback och vill höra att jag gör/gjort något bra. När någon skriker åt mig att jag ska komma igen, bättre kan du o s v har jag lust att ge dem en rak höger. Nu är jag ju väluppfostrad och gör inte det även om det varit nära någon gång. Framför allt under tiden då jag tränade karate. De som skriker så vill ju att den de skriker åt ska ta i lite mer, göra lite mer men för mig har det motsatt effekt. Jag vill som sagt var höra att det jag gör är bra och att jag ska fortsätta med det. Då ingen annan säger det åt mig gör jag det själv nu. Bra jobbat!

När det kommer till att räkna upp eller ner antal km eller pass föredrar jag att räkna ner. Det är alltid lättare att springa om jag räknar hur många km som återstår, framför allt vid längre pass. Då kan jag räkna uppåt de första fem kilometrarna för att sen räkna ned, fyra kvar, tre kvar o s  v. Problemet nu när jag har avverkat hälften av det jag tänkt känns det inte lika lätt. Att räkna från 49 kvar, 48 kvar o s v känns oändligt. Det är många dagar kvar innan jag är i mål samtidigt som det känns bra att räkna upp, d v s att jag sprungit 50 dagar, 60 dagar o s v. Samtidigt gör det att jag funderar över vad jag håller på med. Varför springa 100 dagar i rad?

Nåja, något ska jag ju göra medan jag väntar i månader/år på att Tomten ska komma med julklappen jag önskat i tre år men aldrig fått. Jag har varit så snäll, så snäll:)

Om en vecka är det nyår och då brukar jag och många med mig, tänka bakåt på året som gått och framåt på året som kommer. Jag säger som många andra, 2016 har nog varit ett riktigt "skitår" framför allt i världen och det känns tveksamt om 2017 blir bättre. Det är bara att hoppas att det blir bättre runt om i världen. Jag har under 2016 fått möjligheten att lära känna många nyanlända och det är jag evigt tacksam för. Dessa ungdomar har lärt mig så mycket. Mycket mer än de kan förstå.

Fokus i veckan får bli det som kommer. Istället för att fundera allt för mycket över det som aldrig blev gäller det att ha fokus på det som kan bli.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!