Bokslut

29 december, 2016

Vart jag än läser just nu sä skrivs det om att 2016 var ett mörkt år. Ett sorgens år fyllt av sorg och bedrövelse och visst har vi förlorat många vackra själar under året som gått men det har även funnits tillfällen fyllda av glädje och ljus. 

När jag ser tillbaka på mitt eget år så ser jag att det har innehållit både ljusa och mörka stunder. Det har varit ett år där jag verkligen fått jobba med min egen inställning och försöka hitta mitt flow istället för att stånga huvudet mot väggen om och om igen. Om dörren inte öppnas kanske det faktiskt inte är min dörr.

För visst är det väl så att det handlar mycket om hur vi väljer att se på vår tillvaro. Om jag ville så skulle jag kunna fokusera på de utmaningar jag stått inför under året och på så vis uppleva 2016 som ett riktigt skitår men det gör jag inte. Jag väljer istället att fokusera på alla underbara upplevelser jag haft och de inspirerande möten jag fått förmånen att ha som inneburit en stor källa till glädje och mental stimulans. 

Under 2016 har jag fått förmånen att resa till länder som Sri Lanka, Maldiverna, Kenya, Tanzania, Zanzibar och Marocko. Det har verkligen varit ett resande år med fantastiska upplevelser för mig och visst har jag fått försaka annat men för mig har det alltid varit värt det. Jag har fokuserat mycket på min träning och hälsa under året som gått. Det har varit viktigt vad jag har ätit, hur jag har tränat och att jag hela tiden haft utrymme för reflektion för att säkerställa att jag är där jag vill vara i livet. Jag har blivit bättre på balans i livet och på att välja bort personer och tillfällen som inte längre tillför något positivt i mitt liv eller på annat sätt tar energi. Det i sin tur har frigjort tid och utrymme att fylla på med nya människor och upplevelser som tillför glädje och energi samt som får mig att spänna bågen och utvecklas som människa för att i min tur kunna tillföra energi och glädje åt någon annan.

Jag har blivit bättre på att släppa kontrollen, att våga och ta för mig, att sätta gränser för vad som är rätt för mig. Jag har lärt mig att jag duger som jag är, att inte ge upp även om det är en rejäl uppförsbacke och att våga släppa människor inpå livet igen. Jag har utmanat mina rädslor och växt i min tilltro till att allt är precis som det ska vara och kommer att leda mig till precis den punkt där jag behöver vara. Jag har lärt mig kraften i positivt tänkande, att jag är starkare än jag tror och att jag ibland måste chansa stort för att hitta de verkliga skatterna i livet. 

Till 2017 vill jag ta med mig resandet och fotograferingen, världen är stor och det finns massor av härliga platser som väntar på att jag ska upptäcka dem. Jag ser fram emot att mitt år blir fyllt av kärlek, balans, skratt, överflöd och glädje. Jag ska fortsätta bli bättre på att skapa den hälsosamma livsstil med träning och hälsa som jag valt eftersom det gör mig till en bättre människa. Jag vill uppleva och lära mig av andra kulturer och möten med härliga människor och skapa utrymme att göra mer av det som verkligen gör mig lycklig. Och när jag står där på mållinjen av NY Marathon i november 2017 och blickar tillbaka på ännu ett år som har gått som kommer jag känna en enorm glädje och stolthet över hur långt den här kroppen och sinnet än en gång har fört mig. Undrar vilka nya mål jag väljer att sätta upp då :)

Gott Nytt År kära du! Hoppas det glimrar lite extra även för dig och att du sätter mål som för dig precis dit du vill. 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!