2017 - det känns ju helt galet. Jag gilar inte att tiden går så fort. Ett år är ingenting. En fis i rymden. Men nu är vi här, anno 2017, och då gäller det att utnyttja all tid man har och ha så roligt man bara kan under tiden. Och bland det roligaste jag vet är att springa. Jag älskar det verkligen.
När jag träningsmässigt summerade 2016 så landade jag på exakt 200 registrerade pass, 153 av dessa var löppass och jag sprang totalt 122 mil. Det är inte illa, varje runda var i snitt nästan 8 km lång. Det måste jag ju vara nöjd med, eller hur. Jag är ju trots allt en vanlig motionär. De övriga 47 pass jag tränat består av en salig blandning, mest promenader och simning och lite så styrka på toppen.
Nu spänner jag bågen lite högre och i år ska jag springa totalt 150 mil. Snittet blir då ca 29 km i veckan och det känner jag är hanterbart. Upplägget är att springa tre gånger i veckan med Mia, min bästa löparkompis. Vi kör som vanligt tisdag, torsdag och lördag. Efter lördagens pass summerar jag antalet sprungna kilometer och på söndagen springer jag det antal som återstår för att få ihop mina 29. För att veta om jag ligger i fas tar jag hjälp av min app Runtastic, varje kilometer ränkas ihop och jag ser enkelt hur jag ligger till för att nå mitt mål. Nu har det ju bara gått en vecka men det känns roligt att ha ett nytt mål och jag är peppad att klara det. Än så länge ligger jag på plus, förra veckan sprang jag totalt 35 kilometer.
Så heja oss löpare, nu kör vi! I ur och skur blir vi starka tillsammans :) //Linda
Är du kanske på gång att springa ditt första lopp någonsin eller bara glömsk av dig? Här kommer några tips att tänka på för att du ska få en så bra löpdag och lopp som möjligt.
Känner du för att göra något mer än att bara springa i stadsmiljö kan du testa på traillöpning och låta skogen och dess natur ge dig en härlig stund och urladdning.
Löpning är kul och bra för ditt hjärta och en vanlig målsättning är att klara den magiska distansen 10 kilometer. Här följer våra 5 bästa tips för att du ska klara av att springa hela vägen.
Löpning är påfrestande för kroppen – i varje steg får ben och fötter ta emot tre gånger din egen kroppsvikt, och många löpare lider av smärtor i knän och rygg. Här kan du läsa mer om hur man kan minska risken för löparskador.
Jag går sista året på gymnasiet och håller på med mitt projektarbete som handlar om att jag som aldrig sprungit en mil förut ska under några veckor träna för att klara av att springa en mil under 45 minuter. Tränar dock fotboll på hög nivå så konditionen finns men jag undrar hur bör jag träna? vad ska jag träna för muskler? hur bör ett träningspass se ut?
Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller.
Ett bra tips är att värma upp och stretcha ut bröstrygg och stela muskler innan man ger sig ut i löpspåret. Här kommer flera tips på hur du ska göra för att andas bättre när du löper.
Varför får jag ont i ryggen när jag springer? Efter bara någon kilometer börjar det. Är man för spänd eller måste jag göra någon speciell övning innan som kan fungera?