en något sen årssummering

15 februari, 2017

En kort summering av året som gick kanske man ska göra, även om det är något sent. Eller vill jag det egentligen? Året startade bra, med flera veckor med många mil. Kände att jag var taggad för att få till ett kanonår träningsmässigt. Bytte dock jobb på vårkanten, som gjorde att jag inte kunde träna som tidigare, men det gick hyfsat ändå. Genomförde TEC100 i april med nöd och näppe. Det var förmodligen mitt sämsta lopp på flera plan. Jag hade inte ens kommit hälften innan kroppen tyckte att det var nog. Pinade mig igenom loppet för att få några kvalificeringspoäng till UTMB. Tidsmässigt så missade jag min måltid med ett antal timmar!
Kom igång igen och fokuserade på High Coast Ultra. senare på våren. Det loppet gick helt ok även om det var slitigt, med fot- och magproblem. Äntligen klar inför lottingen till UTMB 2017! Började även simma en del under våren och köpte våtdräkt. Efter sista tävlingen blev det mer roligt och utmanande att simma, företrädesvis i öppet vatten. Var med på min andra simtävling i mitt liv, Vansbrosimningen 2008(tror jag) var först. Kom näst sist, eller på en 9.e plats nu i alla fall. En intressant upplevelse som jag har dragit flera lärdomar av. Testade på att köra ett swimrunlopp, vilket var riktigt kul!
Efter sommaren byttes det jobb igen, ja ja vet, men det fanns flera anledningar till detta. Träningsmöjligheterna blev bättre som en bonus. Kände att jag ville ha något mål under hösten att träna för. Kollade på några olika tävlingar, men av olika anledningar krockade det med andra saker och lusten började försvinna. Jag visste  att jag hade en garanterad plats till UTMB året efter, men det var för långt fram, 10 månader. Så fram till årsskiftet gick det på halvfart kändes det som.

Nu är det nytt år och nya tag! Året har börjat helt ok. Har nu planerat in två tävlingar innan UTMB, var av den ena redan i slutet av mars. Det gör att löpträningen börjar bli rolig och framförallt målinriktad igen. Det känns som att de flesta pass har sitt syfte att ta en närmare målen. Klyschigt, men sant....

Kommer nu ta tag i mitt bloggande igen. Det har fått stryka på foten i samband med dålig motivation. Som sagt, nytt år och nya tag!

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!