Intervallcirkus

20 januari, 2017

 

Jag har länge sneglat på fotbollsplanen som ligger i mina hoods. Har nämligen räknat ut att det borde vara förträffligt att köra asasnabba intervaller längs långsidan. Efter ett par års moget övervägande kände jag att det var dags. Har ju ändå lovat mig själv lite nytt på löparfronten och vad passar vä bättre än att riva av lite intervaller? Lägg till en övertänd madam så har man sitt äventyrsinslag klart. Lägg till två vovvar och saken är biff. Inte för inte som jag har taggen #enmänniskaochtvårandompunkter på instagram när det gäller dem. Litchiphoto heter jag där om någon är nyfiken.

Från början var det tänkt att bara madamen skulle med. Mr Filbunke är inte riktigt lika glad i löpning som vi andra men när han kom ut i hallen och tittade på oss smälte mattes hjärta och enhundsföresatsen flög sin kos.

Uppjoggen hade jag planerat till det intillliggande berget. Mr Filbunke gled in i sin roll som sinkande fallskärm i första backen och när det dök upp spännande lukter anpassades rollen direkt till kvarnsten och jag fick kraftig slagsida. Lovade mig själv att komma ihåg rollfördelningen till nästa gång och göra ett klokare val då men nu var det inte mycket att ångra, bättre att göra det bästa av situationen. Allt släpa på två hundar strax innan utsiktsplatsen blev dock för mycket och jag fick kapitulera de sista metrarna.

Väl på fotbollsplanen släppte jag lös hundarna så de kunde springa i sitt egna tempo. Eller jobba heltid som kvarnsten, valet stod dem fritt men jag skulle i alla fall ha dem ganska nära hela tiden. Räknade ner, satte fart och fick med mig båda två, varenda intervall. Det var tydligen roligast att hänga med matte trots allt och jösses vad roligt vi hade det!

Efteråt var det knappt att de orkade hoppa in i bilen och fredagsmyset har varit ovanligt lugnt i den Christianssonska soffan.

Taggar

hundarIntervallerlöpning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!