Maxad söndagsåkning

22 januari, 2017

 

När jag är ledig tränar jag alltid det första på morgonen. Det gjorde att hela semestern i somras blev som ett enda träningsläger. Jag fick ju in varenda träningspass som var planerat! För om man ska göra en massa andra saker först tenderar träning att hamna i skymundan när det ena efter det andra kommer i vägen. Till slut sitter man där och det är dags att gå och lägga sig.

Idag skulle jag göra ett undantag eftersom lillgrabben fyller år. Ville inte missa uppvaktningen för att jag satt och svettades på cykeln istället. Det blev en gemensam frukost i morgonrocken och det händer ungefär lika ofta som Fantomen går klädd som en vanlig man. Kändes som en bra prioritering, cykeln finns ju kvar.

Dagen satte igång, ärenden skulle fixas, planer gjordes, planer skrotades och nya uppdrag dök upp. Precis som det brukar göra. Tillslut satt jag i bilen med huvudvärk på eftermiddagen och såg mitt cykelpass flyga sin kos. Fasen, en hel ledig dag och jag får inte till träningen! Även om jag har träningsvärk att vårda sedan intervallerna i fredags kan man ju inte skylla på det hur länge som helst. Och det går ju alltid att skaffa sig ny i cykelmusklerna!

Väl hemma, mycket senare än planerat, var matlagningen redan igång. Rekade snabbt i köket, för visst skulle det dröja över en halvtimme innan maten är klar? Svidade snabbt om och hoppade upp på cykeln, här gäller det att ta tillvara varenda minut. Lite fusk blir det ju när man har tänkt ta ett längre pass men helt plötsligt bara har 30 minuter att göra underverk på. Då får man helt enkelt göra det bästa av det och inte sitta och söndagsåka.

Efteråt vinglade jag av cykeln och stapplade hjälpligt bort till duschen. För inte blev det något söndagsåkande av, snarare ett par ursinniga minuter som visste var de tog. En halvtimme är bra mycket bättre än inget!

Taggar

Cyklingmaxasvett

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!