Bubblor och nötter

24 januari, 2017

 

För ett år sedan bestämde jag mig för att ge Yoga ett försök och vad passar väl bättre den här tiden på året än hot yoga för en som fryser konstant från september till maj?

Det tog ett par gånger innan jag kom in i det men sedan var jag helt frälst. Det var ju som jag helt plötsligt fick ett gemensamt språk med kroppen och förstod signalerna den kommunicerar med. Det var en riktigt häftig upplevelse! När det var dags att anmäla sig till en ny omgång föll valet på Yoga basic för att få med allt och lära sig från grunden. Jag vill att läraren petar så jag får rätt vinkel på foten, vrider mig riktigt och inte fuskar i något.

Första lektionen berättade läraren om upplägget och introducerade oss till kursen. Sedan satt vi lite, andades lite, låg lite och stod lite. Sträckte och vred på ryggen gjorde vi också för all del. Jag tror inte jag fick upp pulsen nämnvärt en enda gång. Lugnet som infann sig var desto större. Som en slags bubbla man vill fortsätta sväva runt i utan att bli kontaktad från omvärlden. Bara flyta runt i, dricka te och käka nötter.

När jag dagen efter sträcker mig efter skålen högst upp i skåpet och känner av träningsvärk mellan skulderbladen blir jag helt förbluffad. Hur har jag lyckats få den, har ju knappt ansträngt mig? Jag har ju bara suttit lite och andats lite.

 

Taggar

träningsvärkyoga

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!