Fenomenal genväg

27 januari, 2017

En varmare och ljusare dag (bild lånad från Bocksten trailrun)

"Jag fyller år på lördag och tänkte fira det med att springa Bocksten trailrun night, vill du följa med?"

Den här frågan fick jag ett par dagar efter att jag bestämt mig för mitt äventyrsupplägg. Ibland behöver man helt enkelt inte komma på alla stolliga idéer själv. Inte bland folk jag känner, det är det som är så roligt. När sådana tillfällen serveras ska man helst inte tänka så himla mycket heller utan snabbt brista ut i ett rungande JAA! Det har jag kommit på är en fenomenal genväg till att trilla över äventyr. Nu är just detta inte det stolligaste jag hittat på. Nejdå, absolut inte. Samma taktik gjorde att jag lyckades anmäla mig till Halvklassikern. Genomförde den gjorde jag också.

Det är ju kanske inte så stolligt egentligen, om man kunde åka skidor och ligger inne med go crawlteknik. Men hur svårt kan det va? Jag fick 4,5 mil på mig att träna på skidor, bland stubbar och vattenpölar. Crawltekniken fick dock stryka på foten när vi plaskade runt i den där ån som för dagen uppmätte den kallaste temperaturen sedan starten av Vansbrosimmet. 13,5 grader säger jag bara. Jag hade fullt upp med att inte hamna i chock. Det är något fel på min vikingagen, den funkar inte helt enkelt.

Så vad är väl en mil i mörka bokskogen mitt i vintern? Alla är vi dessutom i usel kondition, sägs det, så vi kommer nog att hasa fram i klunga med våra pannlampor och bränna av det ena flatgarvet efter det andra. Jag återkommer inte med ett personbästa men kanske med en härlig upplevelse. Over and out!

Taggar

Crawlhalvklassikernlöpningskidortrailrun

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!