Min lilla minnesask

4 februari, 2017

 

Jag kommer på mig själv ibland att jag drömmer mig bort. Bort till den tiden på året när man susar fram i linne och kortbrallor. När man kan känna den ljumna sommarvinden smeka axlarna samtidigt som man kommer in i en bris som doftar av syrén. Bäst är det på kvällen när man springer tillsammans med solen som sakta klättrar ner från himlen, då är alla dofter som starkast och fåglarna bjuder upp till konsert innan det är dags att stoppa huvudet under vingen för natten.

Det är lätt att tänka att nästa sommar, då ska jag se till att njuta ordentligt av dessa löprundor, så jag kan tänka på dem i november när det är kallt och mörkt. Eller februari för den delen. Men jag kan ärligt säga att jag gjorde det. Jag njöt i fulla drag av de där varma rundorna i våras och somras. Inget kunde förstöra mitt humör, må så vara att det var 26 grader, huvudet värkte och jag var långsammare än Skalman. Spelade ingen roll, varje runda var en njutarrunda.

Särskilt minns jag den när jag sprang 13 km i stekande sol en söndag i början på juni. Rundan avslutades med att linne och dojor åkte av och jag hoppade i havet. Tror det är sådant som kallas vardagslyx och att se guldkornen där man står. Vad än namnet är har jag lagt ner flera sådana stunder i min lilla minnesask. De stunderna minns jag sedan en dag i februari när lusten att hoppa i små tunna lycrakläder och ge sig ut i snålblåsten lyser med sin frånvaro.

Då drar jag på mig linne och brallor och hoppar upp på cykeln istället. Det som jag tycker är så förödande tråkigt blir istället räddningsplankan för att slippa frysa. För fryser, det gör jag inte på cykeln!

Taggar

cykellöpningnjutasommar

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!