Ont, det gör ont!

5 februari, 2017

Ont, det gör ont"! Sjön Lena PH 2004 ( i den nu aktuella melodifestivalen) Jag säger samma sak! Ont, det gör ont. Nu ska det kanske tilläggas att det enbart är titeln som beskriver hur det känns för mig:)

Jag har ont precis överallt och ont där jag aldrig haft ont tidigare. Jag förstår inte hur jag ska kunna komma ut på dagens löptur. Samtidigt känner jag att jag måste för jag är snart i mål. Jag har endast 8 dagar kvar innan jag har löptränat 100 dagar på raken. Efter dagens löprunda är det endast en vecka kvar. Då kan jag börja bocka av veckodagarna, d v s sista måndagen, sista tisdagen o s v.

Att det gör ont har att göra med torsdagens och lördagens karateträning. På torsdagens fight slog jag sönder eller fick en stortå sönderslagen, nåja nästan i alla fall. Ont gör det! För att inte riskerna något innan jag är i mål har jag bestämt att jag avstår torsdagens karateträning så jag inte skadar mig och inte kan löpträna. Lördagens träning handlade om kickar och stretch. Att börja kicka igen vid min ålder efter ett uppehåll sätter sina spår dagarna efter och då främst i benen som jag behöver när jag ska löpa.

Jag har ju funderat över vad jag ska göra när denna utmaning är över och jag har några tankar. Nu har dottern fått för sig att hon är lite sugen på att delta i Gävle triathlon i sommar och vill att vi i så fall gör det tillsammans. Jag skulle inte tveka om jag slapp simningen i Gavleån. Jag vet också hur det brukar bli när vi ska göra något tillsammans.  Risken eller chansen, är att det blir jag som genomför den utan henne.  Så var det med min cykeltur från Uppsala till Gävle. Än har hon inte lyckats få mig att säga ja, ska jag kanske tillägga. Vi får väl se.

Det jag får se mer är vilken belöning jag ska ge mig själv när jag har genomfört den nuvarande utmaningen. Jag vet fortfarande inte vad det skulle kunna vara som är tillräcklig stor belöning för denna prestation.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!