Utmanande höjdmetrar

5 februari, 2017

Velade lite fram och tillbaka men tillslut bestämde jag mig för att madamen och jag skulle springa Jägarns stig i skogen vid Tjolöholm. Vi har gått den flera gånger vovvarna och jag. I alla fall tror jag det men skyltningen är inte alltid så tydlig och jag kan säga att rundan har varierat från gång till gång.

Husse och Mr Filbunke hängde också med men deras plan var att strosa lite på slottsområdet och de gjorde de, ändå tills Mr Filbunke trampade snett och började halta.

Det är mycket som ska med när man ska åka iväg och springa, speciellt när man har vovvar med sig. Fick med mig det mesta men inte bältet jag har runt midjan att fästa kopplet i. Finns ju värre saker att glömma, bara att ta kopplet i handen och snedbelasta satan med hjälp av en övertaggad madam. Jo, hon är alltid övertaggad.

Ut i skogen drog vi. Upp och ner, ner och upp. Studsandes på murar och små halvnaturliga och vingliga trappsteg snudd på med livet som insats. För när man konkurerar om små plättar plan mark med madamen hamnar man ohjälpligt sist eftersom:

1. Hon har fyra ben, jag har två

2. Jag har starkare överlevnadsinstinkt än henne

3. Att komma först fram är inte lika viktigt för mig som madamen

 

Ett tag gick det väldigt långsamt och jag fick till och med gå en liten stund, var helt slut. När jag efteråt tittade på splittiderna såg jag att vi samtidigt hade gjort en stegring på 37 meter och det kan ju förklara en del. Det måste varit vid skylten "Utsikten". Den ingick nog inte i rundan men jag tänkte att rundan är ju inte så fasligt lång så lite utsikt kan man ju hinna med. Jo tack, matte flåsade runt på alla hala klippor i den bästa imitationen av astmatisk flodhäst. Tur att man är relativt ensam i den skogen.

Väl tillbaka vid bilen igen var jag helt slut. Att hålla koll på var man sätter fötterna samtidigt som man måste hålla koll på vart Kalle med kollen har tagit vägen är en utmaning som kräva fokusering.

Det var väl ungifär vad vi gjorde idag med andra ord.

Taggar

hundlöpningmadamenskog

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!