Racerapport marathon i Mariebergsgalleria

21 februari, 2017

I lördags eftermiddag åkte jag till Örebro. Hade på förmiddagen sprungit 25km och cyklat någon timme. Kändes bra och lätt. Att lätta på träningen hade jag ingen plan på eftersom planen var att ta detta lopp som ett träningspass. Åkte med en ok känsla men hade de senaste dagarna känt mig lite snorig och harklig i halsen. Hoppades på det bästa att ingenting skulle bryta ut. Stack direkt till hotellet och checkade in samt dumpade av väskorna. Gick ut på stan och kollade runt. Hittade ett ställe att käka på. Blev kyckling och ris. Brukar funka bra att äta innan tävling. Dumt att testa annat. Tog sen en lite längre promenad. Skönt att rensa skallen lite. Återvände till hotellet och förberedde så gott som allt till tävlingen. Snackade lite med brorsan och kröp ner i sängen och försökte sova.

Sov jättedåligt på natten. Vaknade stup i kvarten. Blev nästan 3h sömn totalt. Vet….nästan lite mycket sömn….. Klev upp i god tid och käkade frukost och klädde på mig träningskläder. Gick till Örebro resecentrum där Hasse B skulle hämta upp Sigvard och mig. Jätteschysst!!! Lyx att slippa fixa taxi eller annat åkdon ut till Marieberg. Vi kom ut dit i god tid. Skönt att slippa stressa. Hämtade ut nummerlappen och fixade fast chipen på skona samt ställe ut min låda med egen näring i. Man vet ju aldrig vad man kan bli hungrig på under loppet. Snackade med lite folk och förberedde det sista. Blev intervjuad med några minuter innan start. Smickrande men lite halvjobbigt. Vill bara fokusera på mitt. Man får väl snällt ställa upp eftersom jag visst var storfavorit till vinsten. Gillar inte sånt. Allt kan hända. Det ska springas om det först sen kan man diskutera sånt. Bara att acceptera läget och utgå från det. Några få minuter innan start var det genomgång och sen utställning för start. Fokusera det sista, tänka igenom planen och på med bra musik i öronen.

Klockan 06.00 gick starten för det första maratonloppet i Mariebergsköpcentrum. Planen var att öppna hårt första timmen för att se om någon dam skulle haka på. Insåg redan efter typ 4-5 varv att jag hade en ok ledning redan då men allt kan hända. Med karlstadsloppet i minne så vet jag att allt kan verkligen hända. Försökte hålla ett högt men kontrollerat tempo. Dumt att springa ihjäl sig när man absolut inte måste. Dessutom visste jag inte hur kroppen, benen skulle reagera. Det ar ju dock blott 3 veckor sen jag sprang 70,3 km på 6h.

Lite långtråkigt i början. Tjoade och peppade lite folk som jag passerade. Brukar göra så. Då har man något annat att fokusera på. Fick göra några toastopp. Vid ett tillfälle för att stoppa näsblod. Fick stopp på det rätt fort och tryckte in en tuss och sprang vidare. Annars tyckte jag att det rusade på rätt bra. Hade sällskap vid några tillfällen med Hasse B. Det är en riktigt bra medtävlare. En riktig klippa som ställer upp i alla lägen. Fick i mig hyfsat med dryck, vatten,sportdryck, cola och Resorb. Tyvärr lite dåligt med annan näring. Bara några få gel, bananbitar och Saltabletter. Hade behövt äta mera men det glömdes bort och dessutom var jag inte hungrig. När det återstod 7-8 varv så halkade jag vid vätskestationen. Mitt i direktsändningen av en amerikan. Pinsamt!! Trodde jag skulle klara mig men icke. Typiskt att det var just jag…..men å andra sidan sa alltid mormor att jag inte skulle gå obemärkt förbi…..Nej det var väl ingen som missade den. Fötterna bara försvann under mig och jag ramlade på rumpan och ena armbågen. Bara att ta sig upp fort. Fick hjälp av Lars E. Tack! Passade på att dricka när jag ändå stod där. Sprang sen iväg. Kände efter sen när jag sprang. Var öm lite här och där men lyckades öka takten och hålla ihop det bra. Gick i mål på 3.28h. Ok insats. La mig ner efter målgång. Skönt att få pusta ut lite.

Ännu en vinst!! Sweet!! Hann ta några andetag innan det var dags för segerintervju. Tur att man inte är helt slut i skallen så man svarar hyfsat bra på frågorna. Eftersom dam 2an och 3an var en bit bakom mig så hann jag gå och duscha. Det var skönt. Ett tag var jag inne på om man skulle ha sprungit 1h tävlingen också. Den startade 10:50-11:50. Valde bort den även om jag hade orkat och fixat det. Mycket prat blev det med folk till höger och vänster. Till slut blev det prisutdelning. Kul men shit va grejer!! Bra tävling!!

Hoppas tävlingen återkommer. Säger som Hasse sa: ett av dom roligaste maratonloppet jag har sprungit. Håller med! Finns potential att bli ännu bättre. Fick skjuts till Örebro resecentrum av Hasse. Tack!! Hann med ett tåg hem så jag var åter i byn typ kvart i två på eftermiddagen. Gick till gymmet direkt. Tanken var att jogga någon kilometer och se cykla men det kändes så bra så det blev 12km löpning till samt någon timmes cykling. Skönt att kroppen känns så bra. Helt otroligt! Bara att ladda om nu. Eventuellt blir det 6h i Skövde. Men då tar jag det som långpass. Kroppen har fått slita nu och behöver bara få springa utan krav.

Måste till sist tacka Hasse för all support och hjälp! Du är en klippa!!
Tack till alla nära och kära för alla gratulationer, hejarrop och pepp!!
Slutligen så vill jag tillägna denna vinst till min mamma så skulle ha fyllt 62 den 20/2. Tyvärr finns hon inte längre kvar i livet.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!