Så mycket kostar maratonloppen i Sverige 2017

2 mars, 2017

Det är CupoNation som nu gjort en undersökning kring priserna på maratonloppen runtom i Sverige 2017. Här är ett urval av de dyraste och de billigate loppen att anmäla sig till.


Löpning är en populär träningsform och 
enligt en rapport från Svensk Friidrott från förra året springer två av fem svenskar som en del av sin träning. Dessutom springer 66 procent minst en gång i veckan och 26 procent mer än två gånger. För de som har blivit mer vana löpare är maratonlopp en stor utmaning att ta sig an under 2017 och det finns ett stort antal lopp att välja mellan.

Maratonlopp i Sverige.

Vidare medför detta utbud att det finns en relativt stor variation i anmälningsavgifter. Men vilka alternativ kan vara bäst för din plånbok? Sparportalen CupoNation har undersökt priserna för att ställa upp i de olika svenska maratonloppen som infinner sig under året.

De som är ute efter de mest prisvärda loppen bör ställa upp i Nora Marathon eller Sätermaran, som båda kostar 200 kronor. I kontrast till dessa är Stockholm Marathon, inte oväntat, dyrast med en kostnad på 995 kronor och det mest populära loppet. Därefter följer Helsingborg, som är Sveriges näst största marathon, med ett pris på 850 kronor. De två mest populära loppen är alltså dyrast i undersökningen. Om du befinner dig i en storstad finns även två billiga alternativ i form av Heleneholms Marathon i Malmö och Göteborg Marathon, vars anmälningsavgifter är 250 kronor.

LÄS ÄVEN: Intervallträning – så får du bättre kondition

Enligt ovan nämnda rapport av Svensk Friidrott springer cirka 44 procent även lopp. Loppen i de större städerna är givetvis populära, men för den som letar finns det ett variationsrikt utbud att botanisera bland:

De tre billigaste loppen

1. Nora Marathon/Sätermaran 18:e mars respektive 6:e maj, 200 kronor

2. Heleneholms Marathon/Göteborg Marathon 29:e april respektive 14:e oktober, 250 kronor

3. Ölands Marathon 5:e augusti, 350 kronor

De tre dyraste loppen

1. Stockholm Marathon 3:e juni, 995 kronor

2. Helsingborg Marathon 2:a september, 850 kronor

3. Svampen Marathon/Båstad Marathon 6:e maj respektive 1:a juli, 750 kronor

Marathons i Sverige

Om undersökningen

Datan har hämtats in genom samtliga lopps hemsidor samt genom svenska marathonsällskapet. Värt att tillägga är att anmälningsavgifterna i många fall höjs ju närmare loppens datum man kommer. Priserna för efteranmälan har inte tagits med i beräkningen. Stadion marathon i Stockholm har inte inkluderats i listan, eftersom det ägde rum den 14:e januari. 

Av Allt om Löpning
Foto:
Pixabay

Shoppingtips från Allt om Löpning

Det är alltid kul och trevligt att förnya träningsgarderoben inför ett planerat lopp! Nya löparskor, tights och löpartröjor att träna i inför din nästa utmaning och lopp hittar du hos våra vänner på Sportamore med ett stort utbud till bra priser och framförallt:

lopning

  • Fri frakt och fria returer
  • 30 dagars öppet köp
  • Prisgaranti på allt

Klicka här för att komma till löparprylarna

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!