Vårsolen & ny energi

11 mars, 2017

Så underbart när solen skiner, nu väntar en härlig tid då våren är på gång.
Jag älskar denna årstid - då man vet att nu kan man snart börja springa utomhus utan is & halka eller snömoddiga vägar.
Även om alla årstider har sin tjusning - så är ändå vår & sommar som jag gillar bäst.

Jag har varit frånvarande från bloggen ett tag.
Ser att jag inte skrivit något sedan september.

Kan säga att jag har behövt den tiden för mig själv.
På det emotionella planet.

Vad har hänt under denna tid?
Jag har jobbat i 17 år på samma arbetsplats.
Sanningen är den att det gick fruktansvärt tungt sista tiden. Så tungt att jag valde att avsluta min tjänst i oktober, då jag valde att gå hem.
Det låter drastiskt.
Men jag var så pass ledsen, förtvivlad och uppgiven och i med hjälp av facket och förhandling med dem o arbetsgivaren så valde jag till slut att gå hem.

Jag tappade glädjen till att gå till jobbet.
Jag hade innan sommaren valt att gå ner i arbetstid till 80%, pga att min son har en diagnos och pga det blivit berättigad till vårdbidrag via Försäkringskassan då sonen inte klarade av att vara på Fritids efter skolan.
Min arbetsgivare godkände det, att jag gick ner i arbetstid.
Men efter sommaren o semestern så var det inte OK längre.
En av mina chefer hade samtal med mig och jag fick veta att dom inte accepterade att jag jobbade 80%, utan krävde att jag skulle tillbaka på heltid igen, trots att jag dessutom aldrig tog lunchrast utan jobbade under hela min lunch, då vi dessutom hade lunchöppet och jag aldrig fick någon som kunde täcka upp för mig under lunchen.
Så jag förstod att jag var tvungen att ta ett beslut,då vi inte hittade någon lösning med arbetsgivaren.

Jag valde att lämna.

Många har tyckt att det var våghalsigt att lämna en sån stor arbetsplats, och jo.... själv var jag livrädd att ge mig ut i 'ingenmansland'.
Samtidigt med facit på hand - var det det bästa jag gjorde.
Det gav mig möjligheten att prova något nytt.
Prova, och känna o välja.
Helt fantastiskt faktiskt.

Under kort tid, hann jag prova på att jobba som hotellreceptionist på ett hotell där jag jobbat extra för över 20 år sedan. Chefen där ville erbjuda mig en tjänst där.
Jag hann även prova på att arbeta som online coach.
Jag blev kallad till två anställningsintervjuer, den ena på ett nyöppnat gym i stan som instruktör & receptionist och den andra på ett aktivitetshus/Äventyrshus som aktivitetsledare, receptionist och inköpsansvarig.

Jag blev erbjuden samtliga jobb.

Jag valde en 80% tjänst på aktivitetshuset/Äventyrshuset. Samt att jag började på det nyöppnade gymet som gruppträningsinstruktör och håller i Coreträning.

Det känns som att jag avslutat ett kapitel i mitt liv som jag tar med mig många minnen, men påbörjar något nytt och spännande.

Jag har under denna tid ändå fortsatt att träna regelbundet, mycket löpband har det blivit i vinter, motionscykel, crosstraining, samt coreträning.
Och även längdskidåkning.

Men våren står nu utanför dörren och jag ser fram emot en ny spännande 'löpsäsong' där jag hoppas kunna delta i några lopp och kunna prestera.

Är anmäld till Tjejmilen och funderar även på Lidingöloppet i år.
Kanske även några lokala lopp.
Nu skall träningskläderna på, och dags för ett lördagspass och förhoppningsvis ska jag försöka hålla denna blogg mer levande framöver.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!