För några dagar sen var jag på Löp & Skokliniken i Göteborg och träffade en ortoped, han konstaterade att mina fettkuddar under hälarna lixom har glidit ut mot sidorna och att skyddet mitt under foten är näst intill obefintligt. När man trycker under kan man nästan känna benet, så då förstår jag ju att jag lätt får problem. Bara jäkligt irriterande att ingen annan lagt märke till detta, har haft problem med mina fötter i över 3 år, varit hos en rad läkare, sjukgymnaster och ortopeder… Känns som man kunde förebyggt och förkortat mina problem om man fåt veta de tidigare, men, men.. Nu ska de tillverkas skoinlägg efter alla konstens regler som jag ska tillbaka om några veckor för att få dem anpassade till mina skor. Då ska jag också passa på att ställa alla dumma frågor och den viktigaste frågan är ju så klart när kan jag komma igång med löpningen igen?? Lite trevlig kuriosa: när jag var på väg ut från butiken mötte jag Mustafa Mohamed i dörren!
Har bestämt mig för att stå över Göteborgsvarvet i år, dels för att jag inte hunnit träna något och dels ,så klart, att springa 2 mil på asfalt är nog inte så smart just nu, de skulle antagligen förlänga mina problem i onödan. (Jag har en startplats till försäljning!!) Däremot hoppas jag kunna springa ett traillopp som går i mitten av juni som jag redan är anmäld till, de är ”bara” 1 mil och i terräng och antagligen lite snällare mot fötterna än asfalt. Få se om nån månad hur de känns med foten och om jag hinner öva upp kondisen nåt innan med spinning kanske? Annars får man väl sikta på Midnattsloppet, det är ju en stund kvar dit, de är ju så kul med lopp, vill ha nåt lopp framför mig att se fram emot, så jag försöker hålla mig positiv!
Nu när vi äntligen går mot ljusare och varmare tider vill jag springa, jag saknar de verkligen, enkelheten i de, bara snöra på sig skorna och ge sig ut!
Träningseufori, eller runners high, är den starka lyckokänslan som många löpare och andra idrottare upplever under eller efter ett hårt träningspass. Under många år kunde dock idrottsforskarna inte bevisa om träningseufori verkligen existerade, eller om det helt enkelt var så att människor mådde bra av att träna.
Astma orsakas av en inflammation i luftvägarna som i sin tur orsakas av en allergi eller infektion, eller skadliga ämnen i miljön. Allt om Löpning har talat med två experter inom området.
Intervallträning kanske i dina öron låter som något som bara eliten sysslar med. Men faktum är att oavsett vilken nivå du befinner dig på så har du nytta av intervallträning...
Jag går sista året på gymnasiet och håller på med mitt projektarbete som handlar om att jag som aldrig sprungit en mil förut ska under några veckor träna för att klara av att springa en mil under 45 minuter. Tränar dock fotboll på hög nivå så konditionen finns men jag undrar hur bör jag träna? vad ska jag träna för muskler? hur bör ett träningspass se ut?
Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller.
Ett bra tips är att värma upp och stretcha ut bröstrygg och stela muskler innan man ger sig ut i löpspåret. Här kommer flera tips på hur du ska göra för att andas bättre när du löper.
Ribban är ganska högt satt men om du tror på dig själv kommer du efter Allt om Löpnings program att klara målet galant. Du bör helst ha en viss vana av att löpa här men riktar sig även till dig som är relativt ny och sprungit lite. …