Ortopedbesök

18 mars, 2017

För några dagar sen var jag på Löp & Skokliniken i Göteborg och träffade en ortoped, han konstaterade att mina fettkuddar under hälarna lixom har glidit ut mot sidorna och att skyddet mitt under foten är näst intill obefintligt. När man trycker under kan man nästan känna benet, så då förstår jag ju att jag lätt får problem. Bara jäkligt irriterande att ingen annan lagt märke till detta, har haft problem med mina fötter i över 3 år, varit hos en rad läkare, sjukgymnaster och ortopeder… Känns som man kunde förebyggt och förkortat mina problem om man fåt veta de tidigare, men, men.. Nu ska de tillverkas skoinlägg efter alla konstens regler som jag ska tillbaka om några veckor för att få dem anpassade till mina skor. Då ska jag också passa på att ställa alla dumma frågor och den viktigaste frågan är ju så klart när kan jag komma igång med löpningen igen?? Lite trevlig kuriosa: när jag var på väg ut från butiken mötte jag Mustafa Mohamed i dörren!

Har bestämt mig för att stå över Göteborgsvarvet i år, dels för att jag inte hunnit träna något och dels ,så klart, att springa 2 mil på asfalt är nog inte så smart just nu, de skulle antagligen förlänga mina problem i onödan. (Jag har en startplats till försäljning!!) Däremot hoppas jag kunna springa ett traillopp som går i mitten av juni som jag redan är anmäld till, de är ”bara” 1 mil och i terräng och antagligen lite snällare mot fötterna än asfalt. Få se om nån månad hur de känns med foten och om jag hinner öva upp kondisen nåt innan med spinning kanske? Annars får man väl sikta på Midnattsloppet, det är  ju en stund kvar dit, de är ju så kul med lopp, vill ha nåt lopp framför mig att se fram emot, så jag försöker hålla mig positiv!

Nu när vi äntligen går mot ljusare och varmare tider vill jag springa, jag saknar de verkligen, enkelheten i de, bara snöra på sig skorna och ge sig ut! 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!