Det går nedåt

27 mars, 2017

Jag hade laddat hela helgen för ett långpass i skogen eftersom jag lagt golv med svärfar när solen sken. Dålig timing men så kan det bli ibland när flera scheman ska passa ihop.

Iallafall. När jag till slut kom iväg på måndagseftermiddagen hade jag hunden i kopplet bredvid och en romantisk bild över hur vi skulle löpa genom skogen tillsammans över 15 km i 5:15-fart.
Aslan hade en helt annan bild över löpturen. Han skulle definitivt inte göra det lätt och trevligt. Han ville vända nästan direkt och sprang så sakta han kunde utan att bli strypt. Tills han upplevde att vi vände hemåt, då dög det minsann...
Jag kastade in honom hemma efter lite mer än tre kilometer och joggade vidare.

I 300 meter, sen började vänster knä göra ont, överansträngningen jag kände av förra helgen och lite i veckan. Jag sprang vidare i ungefär en kilometer innan jag accepterade att det inte skulle bli bättre och gick hem med nedsänkt huvud, med lika delar vansinne som besvikelse.

Väl hemma började jag pulpera den ömma punkten och upptäckte snabbt att det inte bara var just den punkten utan nästan hela  M. Vastus Medialis (droppformade muskeln på insidan av låret, mot knät) som var öm och "stiff".
Skönt ändå med en skada som man kan provocera fram själv, till skillnad från det jag har (hade?) i höger knä.

Men det är ju själva fan att man aldrig ska få vara ifred från skador.
Just den här känns rent muskulär så det är väl lite vila, massage och stretch som gäller.

Jag kanske har gått för hårt fram, velat för mycket... Har ju hänt förut.
Eller så är det sviter efter jävligt många knäböj vid golvläggningen. Mm...

Nåja. när jag gick genom bostadsområdet nu på kvällen kom det en man fram och frågade om jag var, ja, jag. Det visade sig att han var triathlonintresserad och hade googlat Nyköping-triathlon och hittat min blogg.
Var ju lite kul :)

Så lite triathlon-prat lättade upp humöret. Och kanske lyckades jag locka lite konkurrens till sommarens träningstävlingar på Jogersö.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!