Igår fick löpningen vila till fördel för trädgårdsskötsel, vända jord och kratta... fys-träning- i en annan form bara :-)
Rödbetor, rädisor, dill, gräslök, tomater, citronchili och potatis är nu sått. Nu är det bara en lååång väntan innan allt kommer upp... och det vattnas i munnen av bara tanken på solvarma morötter direkt från landet, avtorkade i gräset, mums.
Det var motvilligt vi gick in på kvällen, solens strålar värmde fortfarande o grillen höll på att svalna. En helt vanlig måndag!
Löparknä är den vanligaste skadan löpare råkar ut för och utgör cirka en fjärdedel av alla löparskador. Symptomen visar sig vanligast genom smärta i knäets utsida, och kring knäskålen, som uppstår vid löpning och förvärras vid utförslöpning. När skadan förvärras kommer smärtan snabbare och stannar kvar längre...
Hos Allt om Löpning får du en personlig träningsdagbok i samarbete med våra vänner på Shapelink som givetvis är gratis där vi erbjuder avancerade statistikfunktioner.
Jag går sista året på gymnasiet och håller på med mitt projektarbete som handlar om att jag som aldrig sprungit en mil förut ska under några veckor träna för att klara av att springa en mil under 45 minuter. Tränar dock fotboll på hög nivå så konditionen finns men jag undrar hur bör jag träna? vad ska jag träna för muskler? hur bör ett träningspass se ut?
Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller.
Ett bra tips är att värma upp och stretcha ut bröstrygg och stela muskler innan man ger sig ut i löpspåret. Här kommer flera tips på hur du ska göra för att andas bättre när du löper.