Tomtom som inte var tom

9 april, 2017

Imorse simning som vanligt på söndagarna. Ett lugnt pass, sista dagen på återhämtningsveckan, inplanerat. Och oplanerat.
När jag kom till bassängkanten kom jag på att jag inte planerat något pass och de passen blir nästan aldrig bra.
Bestämde mig för lite teknik, lugn simning och lite mer teknik.
Det gick helt åt skogen. Det stämde inte alls, kände mig sned i hela kroppen och allt var otajmat.
Gick upp för att göra lite bål-övningar och upplösande för höften. Blev väl lite bättre men inte som det brukar kännas.
Sista stunden kom jag på att det var bålen som inte var med alls, jag låg nog som en ål i vattnet och simmade, ja, inte som en ål, mer som en... Get...? Rimmar på gnet.

I banorna bredvid låg två av Sveriges bästa simmare för sina åldersklasser på just gnet. Conny: Nordisk mästare. Robert: en av de bästa långdistanstriatleterna på amatörnivå i sin AG. Andas åt fel håll och de är om och iväg.
Själv gick jag upp strax efter att det började kännas bra, avsluta med en bra känsla.

På eftermiddan köpte jag en löpklocka på en lokal el-affär, en Tomtom. Utställningsexet. Sista i butiken och med några år på nacken utgår den ur sortimentet.

Laddade den tillräckligt för att ta den ut på premiärturen. 5+7 km, Aslan med som ankare på 7:an.
Klockan pep i tid och otid, pulsen for iväg och låg på omkring 180 trots lugn fart. Fattade ingenting. Jag tänker att pulsen kanske behöver några försök på dig. Att springa med munnen stängd borde inte vara möjligt med 200 bpm...
Men det där pipandet... Eftersom jag sprang kuperat varierade både fart och puls. Kanske fanns något exempel-pass? Njaej...

När jag skulle samköra klockan med telefonen visade det sig att klockan varit använd utanför affären förut. Av en Pernilla (efternamn har jag också), som sprang ca 5 mil oktober-2014.
Va i..? Klockan var inte bara använd, den var inte ens fabriksåterställd... Och såld som falsk marknadsföring av en av Sveriges största el-kedja... Jag skickade ett öppet brev på FB, på deras reklam-sida. Får se vad som händer där.


Själva löpningen då? Den gick bra. Förutom när Aslan tvärnitade sprang jag 5+7 km i ett svep, med skobyte och hundhämtning mellan. Inga känningar i något knä.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!