Fredagsfys

16 juni, 2017

Idag hade jag ett långt framemotsett (heter det så? Jag hade sett fram emot det länge iallafall) löp-pass efter jobbet. Ingen familj hemma, de var ivägflugna på sociala aktiviteter, och därför ingen brådska, jag har ingen tid att passa, ingen som väntar hemma.

Hade planerat in helgen med långpass idag, löpvila imorrn lördag och sedan Swimrun med Nina, blivande Swimrun-Elit, i söndagsottan

Hade. Skulle. Tänkte.

Hann precis till jobbet imorse innan ett sms dök upp från Nina: "Kan vi köra imorrn istället?, kan nog inte söndag." Hm... Fan också. Två timmars swimrun kräver sin vila , både innan och efter, även om det inte är tävlingsfart.

Efter moget övervägande kom jag fram till att köra på lördagen. Och fredagen. Men lugnare och kanske lite kortare än jag vad planen var.
I swimrun modell kortare är det inte löpningen som är jobbig, det malande som äter knän, utan allt i en kombination; koncentration i stig och på berg, simning och löptekniken, klättring i och ur vattnet.

Hade. Tänkte. Skulle. Borde.
Gjorde inte.

Passet gick till Lindbacke, en liten avstickare till Ryssbergen och upp till toppen, ner igen, förbi kungsladugården och hem samma väg, via lindbacke, buss-stationen och Arnö Alle'.

Första gången jag springer uppför slalombacken, men nog inte sista.

Jag sprang 20 minuter, sen en minuts gåvila. Passet tog knappa 90 minuter och jag kom ungefär 16 km
 En snittfart på 5:40/km alltså, men med väldigt stor differens mellan partierna på asfalt mot sörmlandsleden, som på vissa håll inte var mer iordninggjord än en nedtrampat gräs på en åker eller helt stiglös, och Ryssbergen upp då som sänkte farten rejält.

Hemma kändes det mer i benen än jag tänkt och jag vet att jag kommer få det tufft imorrn på Ångaloppets havsvarv, för att inte sinka alltför mycket.

Men. Är det planerad träning på fredagen så är det. Men jag kommer nog ångra mig imorrn.

Bilderna i inlägget kanske, kanske inte är fotade av mig... De är definitivt inte tagna idag iallafall, utan hittade på Google

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!