Swimrun

3 augusti, 2017

Igår hade jag planerat Swimrun med Tomas ute på Ånga gård; sjövarvet av Ångaloppet i lugnt tempo för att lära in banan lite till inför loppet som är nästa helg.

Vi skulle ses 16:30 så jag hade lite bråttom eftersom jag skulle cykla hem och hämta bilen och sedan i rusningstrafik i de värsta rondellerna ta mig de ca 15 km kustvägen till träningen. Packade därför väskan dagen innan: Skog, glasögon, öronproppar, badmössa, calves (de där flytgrejerna på smalbenen), handduk och lite näring. Paddlar ifall att.
Svänger in på Ånga gård 16:32, Tomas på plats. Ombyte och så iväg. Eller…?

Något fattas i väskan. Den uppmärksamme läsaren såg nog att inga byxor var med i packningen. Fan. Vad göra? På mig har jag kallingar och ett par jeans-shorts. Knappast ideala träningskläder. Men kallingar är bättre än ingen träning. Om nu inte Tomas har något extra par shorts i bilen? Gympalärare bukar ju ha bra med reservgrejer och nödvändigheter. Jag frågar.

Och jo då, efter lite letande i bakluckan hittar han ett par. Speedos. Den lilla varianten. Varför han hade ett par i det utförandet förtäljdes aldrig men jag fick låna dem. Och om det är i några kläder man ser sjukt otränad ut i är det väl Speedos, såvida man inte är närapå elit eller Bodybuilder. Jag är inget av det. Snyggt värre alltså, men klart löp (och framförallt sim)vänligare än kalsonger. Skönt att Swimrun till största del sker långt borta från allmänhetens ögon…

Behöver jag säga att jag troligen gjorde mitt livs snabbaste ombyte efter passet?

Nä, det är inte jag på bilden. Men baserat på känsla skulle det kunna vara det.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!