Rutiner saknas!

6 augusti, 2017

Så här efter att ha arbetat en vecka efter semestern inser jag att jag måste skapa nya rutiner igen, både på arbetet och när det gäller träningen. På arbetet går det ju fort bara all personal och elever kommer, så kommer rutinerna också.

När det gäller träningen så är det inte möjligt att ha att samma rutiner när du arbetar som när du är ledig och kan träna två pass om dagen. Jag har ju haft rutiner tidigare men de glömmer man lätt bort och det är ju nya förutsättningar nu mot innan semestern.

Rutiner låter så tråkigt. Carpe diem (fånga dagen) låter så mycket bättre och mer attraktivt men rutiner är inte att förakta. Att något går på rutin låter negativt men det behöver det ju inte vara. Rutiner är bra så länge som de inte blir något som inte går att ändra.

Om jag bestämmer mig för vilka dagar jag ska gå på gym, träna karate och när jag ska löpträna behöver jag inte fundera över om jag ska göra det. Det är bara att göra det innan något annat. Är det inte möjligt att springa av någon anledning är det bara att byta om och ta en promenad istället.

Jag har märkt att jag är väldigt träningsvillig torsdag-söndag medan det i början av veckan är svårare att komma till skott. Det innebär att jag bör ha en vilodag på måndag eller tisdag men vi får se hur det passar ihop med resten av livet.

Efter Malmö och tre pass karate om dagen har det inte blivit någon karate alls den här veckan. Inte något gym heller men jag har kommit ut på tre löppass och det är jag riktigt stolt över då det inte blev någon löpning alls under veckan i Malmö. I dag, söndag, blev det ett långpass på förmiddagen och jag klarade mig från regnet även om det verkar har regnat på andra ställen i Gävle. Jag gillar ju att löpa i regn och gör det med ett leende på läpparna men det är svårt att ge sig ut när det regnar. Om det börjar regna när jag är ute är det helt ok.

Nu är det några veckor som det blir fullt fokus på löpningen då det snart är dags för Lidingöloppet. Det ska bli kul men sen då, efter det? Jag kan ju inte ha Vårruset i maj som nästa mål!!!

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!