Kuperad löpning

27 augusti, 2017

Jag försöker springa så kuperat som möjligt nu. Till exempel Hammarbyspåret: en 800-meters berg- och dalbana väl lämpad för intervaller, speciellt sen jag upptäckte funktionen ”Laps” på min klocka.

Härom dan sprang jag där så att grus och barr yrde runt fötterna, jag nötte ner en fördjupning i spåret, som efter hästarna i en manege. En tant med en hund såg ut att göra en ansats att säga något till mig under ett varv, men jag svischade bara förbi. Jag blev nästan lite irriterad, tänkte att hon säkert skulle ha invändningar mot att jag sprang i motionsspåret och störde hennes pudel från att göra sitt jobb (bajsa). Nästa varv när hon gjorde samma ansats saktade jag ner, tog ur en hörlur och hörde hur hon fascinerad frågade hur många varv jag skulle springa. Jag hann bara flinande flåsa fram ett ”jag vet inte”, fast jag mycket väl visste att det var åtta varv som gällde. Nästa gång jag passerade henne log hon bara beundrande. Alltid kul att kunna imponera på någon.

Nu börjar jag väl trappa ner träningen så smått inför Lidingöloppet. Det ligger ett par hårda pass i pipen men sen är det fullt fokus på formtoppning, min kanske absolut sämsta gren. 

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!