Och vad håller du på med?

23 oktober, 2017

Igår kväll var jag ute och sprang ett sånt pass där man efter 70 meter inte har en aning om vare sig hur långt, fort eller ens var man ska. Ganska skönt ibland, men av nån anledning blir de alltid kortare ön om de är planerade.

Iallafall, benen bar mig mot Nyköpings centrum och Kungsgatan där jag tidigare under dagen sett ett fint träd. När jag sprang förbi på kvällen var det dessutom upplyst av en lampa som gav en väldigt fin färg. #instamoment alltså.

När man springer själv uppstår ju vissa tekniska bekymmer om man vill fota utan att ta en selfie, kameran behöver liksom vara en bit ifrån själva foto-objektet

På andra sidan vägen ligger hus med ventilationsluckor och källarfönster som vätter mot gatan. Att ställa telefonen i ventilationsluckan, slå på filmkameran och springa lite fram och tillbaks borde ge iallafall nån bra stillbild. Tänkt och gjort.

När jag stod där och fipplade med telefonens balans körde en stor, vit BMW på vägen och stannade några meter från mig. Långsamt vred föraren, en kvinna i 50-årsåldern, huvudet mot mig och tittade i 6-7 sekunder på mig utan att göra nånting mer. Så jag vinkade mot henne och plockade upp telefonen för att se väldigt upptagen ut.
Hon brydde sig inte det minsta om att jag var låtsas-upptagen utan drog ner fönstret och frågade med sin mest barska röst "Och vad håller du på med?".

Nu slog det mig att det kanske såg lite märkligt ut... Gick lugnt fram mot bilen och frågade vad hon sagt. Mindre barskt undrade hon igen vad jag höll på med.
Och jag försökte förklara att jag "på riktigt försöker balansera telefonen mot väggen för att få till ett bra filmklipp till mitt instagram-konto". Kändes lika trovärdigt som om jag faktiskt gjort inbrott och förklarat det med åt jag bara skulle byta glödlampa i källaren.

Men jag lovade dyrt och heligt att jag pratade sanning och när hon synat mig uppifrån och ner några gånger, klädd i löparskor, shorts och jacka helt utan verktyg skrattade hon lite och åkte iväg runt hörnet.

Är ju skönt att man är för gammal för att skämmas över märkligheter man hamnar i.

Hur bilden till slut blev? Ja, om tekniken är med mig ska den finnas i inlägget här nånstans. Annars finns den på #ettsnabbarejag på Instagram

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!