Löpbandet till heders igen!

30 oktober, 2017

Jag brukar ha mitt långpass löpning på söndagar. Igår, söndag, tänkte jag först att jag skulle genomföra det ute som vanligt men när jag insåg att det blåste, om inte orkan så nästan storm(!), valde jag att gå till gymmet och springa på löpbandet.

Jag har haft svårt att ta mig till gymmet de senaste veckorna, det är nästan bara löpningen som har fungerat. Karaten kommer jag återuppta igen två pass den här veckan. (Har lovat tränare på lördagar att komma och då är det lika bra att göra det:) Nu när jag väl kom dit blev det först lite träning på gymmet för att avslutas med löpning på bandet. Det går ju ganska bra det också. Att samtidigt se en massa människor är inte heller så tokigt faktiskt. Jag kommer nog lägga in ett gympass med löpning under vintern.

Jag har tränat på gym i drygt 17 år och jag sprang på löpbandet flera timmar i veckan de första åren. Jag sprang enbart på löpband och aldrig ute, fråga mig inte varför men då var det självklart att boka tid på löpbandet och att springa inomhus. Det var självklart ända fram tills dess en man på gymmet frågade vad jag hade för mål med min träning och sen ställde sig frågande till att springa på ett löpband när man kunde springa ute i naturen. Jag funderade över vad han sagt i några veckor innan jag började springa utomhus istället och insåg att han hade rätt. Varför springa på ett löpband när du kan springa ute? Jag som inte har några som helst problem med att springa i minusgrader och halka behöver ju inte springa på ett löpband p g a kyla. Efter det tog det några år innan jag sprang på löpbandet igen men som sagt var, nu kan jag tänka mig en kombination. Långloppen blir nog utomhus men ett kortare intervallpass inomhus kanske inte är så dumt.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!