Löparentusiasten som löper vidare

18 december, 2017

Löparentusiasten Kristian Hell, grundare utav löpargruppen Ssideline City Run Club är aktuell i en reklamkampanj där han gör sin egen tolkning av varumärket Peak Performance. Vi har ställt honom ett par frågor.

Kristian, vad betyder löpning för dig? 

– För mig betyder löpning nuförtiden mycket mer än att bara sätta ena foten framför den andra, det är något mycket djupare. När jag löper ensam så finns tid för att tänka och förhoppningsvis hitta rytmen eller det meditative stadium som hjälper mig se klarare. När jag löper I grupp är alla runt mig en förebild. Vi är människor och gör alla samma sak på samma gång. Det är en känslosam upplevelse, en förståelse av vem som finns runt dig och hur de känner. 
 
Kan du berätta lite om Tisdagen i april 2014 när du skrev en kort Facebook-status; “Jag ska ut och springa på tisdag”?

– Jag är inte säker på att det var en tisdag som jag uppdaterade min status, utan snarare att jag skulle ge mig ut och springa tisdagen därpå. Folk såg det och gillade min post, men det som var ännu viktigare var att sex personer dök upp för att springa med mig. Vi hade alla två saker gemensamt, 1. Vi såg ut som löpare 2. Vi var inte särskilt bra på att springa och var alla sugna på att ta en öl efter turen. Efter fyra år fortsätter Ssideline City Running Club att utvecklas då vi reser jorden runt med andra liknande löparklubbar. 
 

Vad betyder Ssideline City Run Club för dig personligen, och vad sager folk i din löparklubb att de är medlemmar i?
 
 
– Ssideline City Run Club är en löparklubb som känns som hemma. För mig är Ssideline club en familj, och om du skulle fråga en annan Ssideliner är jag säker på att de skulle svara på samma sätt. Kolla #SsidelineCityFamily
 
Hur viktiga är dina kläder och skor?
 
– I dagens läge spelar kläder och skor en viktig roll. Klok design har medfört att det är accepterat att bära träningskläder nästan överallt. Jag anser att träningskläder kan minska den rädsla nybörjaren kan känna och ge förtroende nog att sätta igång och prova något nytt.
 

Av: Johnny Axelsson
Foto/Film: Press

Gillar du råden här ovan och behöver nya löparprylar för att komma igång du med? Här är shoppingtips från Allt om Löpning


Det är alltid kul och trevligt att förnya träningsgarderoben! Nya löparskor, tights och löpartröjor att träna i inför din nästa utmaning hittar du hos våra vänner på Sportamore med ett stort utbud till bra priser och framförallt: 

  • Fri frakt och fria returer
  • 30 dagars öppet köp
  • Prisgaranti på allt

Klicka här för att komma till löparprylarna

 
Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!