Tillbakablick och blick framåt

11 februari, 2018

Jaha, då är 2017 över och det kanske på sin plats,dryga månaden in på det nya,att reflektera över vad som hänt under träningsåret.


Måste säga att jag är tveeggad över var jag tycker om träningsåret. Får nog dela upp det i positiva och negativa delar. Från januari och fram till september var det riktigt bra. Jag genomförde 3st tävlingar, Ultra Trail Barcelona, Ecotrail Stockholm och årets huvudmål UTMB under den perioden. Det var enkelt att motivera träningen under den perioden när det fanns tydliga mål.  Klämde även in en vecka på Playitas med familjen under den perioden, något som var riktigt kul för alla. Tävlingarna i sig gick bra. På UTMB persade jag med nästan 5 timmar men hade vissa problem som hindrade mig att nå mitt drömmål. Hmm, måste skriva tävlingsrapport snart….Vidare det som varit bra är att jag börjat cykelpendla. Köpte mig en cyklocross i våras och har trampat en del på den. Det har varit riktigt skönt att börja och sluta vissa dagar med ett träningspass. Men sen efter UTMB så försvann gnistan. Sama sak hände för 4 år sedan då jag sprungit UTMB. Trodde jag skulle kunna hantera tomheten bättre den är gången, men inte. Liten gnista uppenbarade sig när jag blev erbjuden en startplats till SUM  i oktober av en arbetskollega. Hade tyvärr ett lår som spökade.  Men in i det sista så hoppades jag på att kunna köra, men jag ville inte äventyra något och därför avstod från att springa loppet.  Motivationen blev inte bättre av att jag (förmodligen) spräckte ett revben genom en cykelvurpa senare på hösten.


 I siffror har det blivit drygt 200mil löpning, 85mil cykel och 3 mil simning.  Ser man det så, så ser det riktigt bra ut. Hade dock önskat att jag simmat mer, främst i öppet vatten, något jag har ambitionen att lägga ner mer träningstid på 2018.


Vad händer under 2018?
Träningsmässigt kommer fokus givetvis ligga på löpning. Men utöver det så vill jag  simma mer, både utomhus och inomhus. Det blir också att fortsätta att cykelpendla till jobbet så ofta det går.
För att jag ska hålla motivationen uppe att träna behöver jag ha någon tävling i kalendern. Det behöver inte vara någon lång, tuff eller extrem, bara att det finns något att se fram emot och som drar upp en från soffan. Jag hade siktat in mig att köra Ultra Trail Barcelona igen. Tyvärr blir det inget lopp i år då arrangörerna behöver ett avbrott. Loppet är tillbaka nästa år och då med nya distanser och banor. Vidare så får jag se om det blir Ecotrail Stockholm igen och ta revansch på banan. Efter sommaren blir det ett nytt lopp i paritet med UTMB, har inte anmält mig än och därför är det fortfarande hemligt. Kommer försöka få in något swimrunlopp och kanske testa triathlon i någon form. Någon gång vill jag göra en Ironman och då kan det vara bra att testa tävlingsformen innan...

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!