Vilken helg!

18 mars, 2018

Vilken helg det har varit! Strålande sol och inte mer än -4. Det blev löpning både lördag och söndag. På lördagen tänkte jag att jag skulle åka till Hemlingby och springa i det enda spåret som är öppet för löpning vintertid, 2 km.

Problemet var att alla andra hade samma tanke, ja inte att springa i 2:an men åka till Hemlingby. Trafikkaos var bara förnamnet när alla skidåkare hade samma tanke som jag, d v s att åka till Hemlingby. Jag hade en sådan tur att jag hittade en parkering längst in i en rad dit ingen annan åkte. Ibland känns det lite taskigt att ta en p-plats när jag ser att andra har letat längre tid än jag gjort men ibland har djungeln ingen lag så jag tog den.

Att springa 2:an flera varv är ju ingen höjdare även om det finns mycket att se längs spåret. (Både får och skidåkare) Jag löste det genom att byta håll när jag kom i mål. När jag var framme vände jag helt sonika om och sprang åt andra hållet. Jag är i mångt och mycket en vanemänniska och det är jag när det gäller åt vilket håll jag löper i spåren i Hemlingby. Det är oerhört svårt att vända och springa åt "fel" håll men samtidigt är det nog nyttigt att göra det. Det blir inte lite mycket rutin då. Jag får fundera över vilket håll jag ska springa spåren när jag tar alla vid samma tidpunkt.

De två närmaste veckorna som kommer blir oerhört intensiva på arbetet så jag har bestämt mig för att göra som jag gjorde när jag sprang 100 dagar i sträck. På "vilodagarna" ska jag byta om och springa 1-3 kilometer. Det var ett oerhört effektivt sätt att komma ut. När jag har mycket blir det annars lätt att tanken på att avstå träning kommer fram. Nu behöver jag inte ens fundera utan bara ge mig ut. Kan behövas!!!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!