Vilse i pannkakan

15 april, 2018

Trots att jag är förtjust i både löpning och kartor så är det sällan jag orienterar. Men igår gjorde jag ett undantag. Årets 50 kontroller i Naturpasset för Nackareservatet är nu uppsatta och orienteringsklubben Skogsluffarna anordnade en liten premiärtävling: 50turen. Start och mål vid Brotorp och man kunde välja mellan att ta 25, 50 eller valfritt antal kontroller.

Jag valde 25 kontroller och lämnade in en liten brasklapp om att eventuellt fortsätta och ta alla 50 om jag fick feeling och det flöt på bra. Det gjorde det inte kan jag berätta. Redan på tredje kontrollen bommade jag rejält och snurrade runt i 45 minuter innan jag hittade rätt. Om jag skulle ha tagit alla 50 så hade jag nog fortfarande varit kvar där ute. 

Det gick visserligen helt okej i långa stunder men ett par rejäla nitar till gick jag på och var rätt seg i påkarna när jag väl kom i mål efter ca tre timmar och fyrtio minuter; en tid som skulle visa sig tio minuter sämre än vinnaren i klassen som tog alla 50 kontrollerna. Jag sprang 23.5 km, en sträcka som en van orienterare vanligtvis klarar sig på för att ta alla 50 kontroller och ändå täcka ett större geografiskt område. En annan som också tog 25 kontroller och kom i mål strax efter mig hade bara sprungit 17 km. Ergo: det man inte har i huvudet får man ha i benen. Att höfta lönar sig sällan. 

Men lika glad för det är jag och det var på det hela stora en fin dag i skogen. Så länge man inte har allt för mycket otur när man tänker så är det rätt skoj att orientera. Jag tar med mig tre positiva saker från dagen:

1. Orienterare känns inte lika bajsnödiga och tävlingsinriktade som löpare. Det är mer fokus på fika och samkväm och att alla kan delta; unga och gamla, halta och lytta.

2. Jag fick ett tufft träningspass och bra, alternativ styrketräning för benen

3. Fred var inte närvarande för att bevittna mitt navigeringshaveri.

I sydöst och nordväst kan man skönja min bristande orienteringsrutin.

 

Så här ser ett 45 minuter långt hjärnsläpp ut i närbild.

 

 

 

Taggar

50turen

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!