Mål för 2018

19 april, 2018

Som vanligt har det gått alldeles för länge sedan jag skrev något. Vad händer då? Till att börja med så jag äntligen satt upp mål att träna för. Årets mål kommer bli tävlingen Ultra Trail Monte Rosa. Det är en systetävling till UTMB, men lite tuffare. Längden är ungefär den samma 170km, men 1300höjdmeter till gent emot UTMB, totalt 11300höjdmeter. Det finns två varianter av tävlingen, etapplopp på 4 dagar eller som jag ska köra, allt i ett svep. Det finns två perspektiv på vad som är tuffast. Jag tror att etapploppet är mentalt jobbigast. Att starta om fyra gånger eller gå i mål tre gånger och känna att man måste göra samma sak igen och igen. Att köra loppet i ett svep kommer givetvis vara med påfrestande då det inte finns utrymme för återhämtning. Egentligen så vet jag inte vad som skulle passa mig bäst. Det jag ska göra är i alla fall är att köra hela loppet i ett svep. Det blir ett år med att gnugga backe!

Innan semestern blir det ett nytt försök att ge sig på ECOTRAIL Stockholm. Jag sprang det förra året men hade en hel del problem med kramp, så det ska bli kul att förhoppningsvis få revanch. Bra att få ett kvitto på formen och det är alltid kul att tävla.

Har inga andra tävlingar inplanerade för tillfället, men man vet aldrig om det blir någon spontantävling här på våren.

Den här veckan har jag varit bortrest. Tänkte innan att jag skulle kickstarta med en rejäl mängdvecka och det har det blivit. Med ibland både morgonjogg och ett längre pass efter jobbet har kilometrarna rullat på. Har redan nu, torsdag, passerat 100km-sträcket! Kvällens runda var nog den som gått lättast och snabbast. Efteråt var jag inte uttömd som jag varit efter andra pass i veckan. Det kändes som att kroppen nu efter ett antal dagar med högt energiuttag börjag anpassa sig. Häftigt att uppleva det! Får se hur jag ska ta min träning vidare nu.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!