Mot Vårruset!

19 maj, 2018

Första träningsveckan av 12 har gått bra. Samtliga planerade rundor har blivit av. Långpasset som jag brukar springa på söndagar blev av idag, lördag, istället då det är vårstädning med bostadsrättsföreningen imorgon. Det får jag ju inte missa. Det är ett sätt att lära känna grannarna och det kan alltid vara bra då jag inte  bott här så länge och dessutom sitter med  valberedningen:)

Långpasset idag blev i Hemlingby. Då jag inte springer en viss distans utan en viss tid passade jag på att njuta av naturen idag. Jag brukar ju aldrig springa fort men jag har en tendens att vara fokuserad på att ta mig framåt och inte se vad som finns längs efter vägen. Nu bestämde jag mig för att göra det idag. Jag ville både se och känna doften av blommorna längs banan. Jag såg och hörde en del fåglar också och det brukar jag inte göra. Det är något som går att överföra till resten av livet. Vi behöver inte alltid ha allt fokus framåt utan vi kan ju titta åt sidorna också. Missas kanske en hel del om vi inte gör så.

Nästa veckas första träningspass, i löpspåret i alla fall, infaller samma dag som det är Vårruset i Gävle. Det är ett intervallpass där intervallerna är 2 minuter och 2 minuter vila eller långsam löpning. Det passet kan jag genomföra under Vårruset så jag inte kommer ur fas enligt planeringen. Ett problem på dessa lopp är att det är svårt att hålla sig till en planering. När du väl har börjat är det lätt att dras med och tänka att jag ska bara springa om den personen och när det är gjort är det bara en annan som ska passeras.

Tisdagens utmaning blir att hålla mig till planen och inte dras med i Vårruset.

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!