Immunförsvarsuppgradering

14 augusti, 2018

Ångaloppet klarade sig även utan mig i startfältet. Bland mina träningskompisar var det i princip bara bra resultat; pallplatser, topp-placeringar, slagna PB:n och uppnådda mål.
Jag var där med mina föräldrar och kollade, var kul även vid sidlinjen men såklart det var lite surt. Nästan skönt att jag var förkyld också, lite mindre sugen på att springa då.

Förkylningen fick sällskap under måndagen av feber och den håller fortsatt mig i schack. Förhöjd temp, rivig hals och hela huvudet fullt med snoriga bakterier.
När jag legat en stund i soffan börjar rastlösheten infinna sig och tanken på en kort hundpromenad infinner sig. Tills jag kommer till köket några meter bort, då är det vilopaus och min lata hund vrider sig nöjd ett halvt varv till i soffan.

Nu är jag ju nästan helt frisk från mitt ryggproblem och kroppen känns, trots snart 30 timmar i vågrätt position, ganska lätt. Ordet "smidig" kommer väl aldrig kunna beskriva mig men nånstans åt det hållet. Jag hade sms-kontakt med "min" fysioterapeut Ronja för att fundera på höstens Prehab och hon berättade att jag hade en immunförsvarsuppgradering.
Låter väldigt mycket bättre än "dyngförkyld". Jag kommer gå in med 6 veckor kvar till Lidingöloppet med immunförsvar 2.0. Lite synd att mjukvaran för löpkonditionen står på väntelista för att uppnå v1.1...

För övrigt börjar jag faktiskt uppskatta att skölja näsan med saltvatten. 2.5 dl i ena näsborre och 2.5 dl genom den andra. Blir väldigt rent och det känns som att saltet hittar bakterierna bra. Bra att bryta av med eftersom nässpray torkar ut slemhinnorna rätt snabbt i den kvantitet jag använder just nu.
Annars håller jag nässpray som en av medicinens bästa upptäckter, strax efter cellgift, antibiotika och penicillin. Typ.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!